Boom de SUV-uri! Până în 2025 Volkswagen va avea o armată formată din 30 de modele

Distribuie:
 • 13
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Piaţa de SUV-uri este anual în creştere. O arată nu doar producătorii de maşini prin lansarea unor noi modele, ci şi statisticile vânzărilor. Să ne aşteptăm la dispariţia în viitor a unuia sau a mai multor segmente din cauza acestui fenomen?

În primele şapte luni ale acestui an, top trei cele mai bine vândute modele SUV este compus din Toyota RAV4, VW Tiguan şi Honda CR-V. Interesant este că între modelul RAV4 şi Tiguan, şi unul dintre liderii clasamentului general – VW Golf – diferenţa este de sub 20.000 de maşini! Dacă ritmul se va menţine, a treilea cel mai bine vândut model de maşină nu va fi un hatchback, ci un SUV!

FOTO: auto-moto.com

Mai mulţi constructori de automobile au anunţat că se reorientează tot mai mult spre producţia de maşini cu gardă mare la sol, în detrimentul altora. Printre aceştia se numără şi membrii grupului german VW AG, în special marca Volkswagen, care a început şi îşi continuă cea mai mare ofensivă SUV din istoria companiei.

Până în 2025, fiecare al doilea autoturism Volkswagen vândut în întreaga lume va fi probabil un SUV. Acest lucru se aplică deja la fiecare al cincilea automobil vândut acum. Marca se așteaptă la o creștere puternică în special a vânzărilor de SUV în America de Nord și de Sud, precum și în China. Până în 2025, Volkswagen va oferi peste 30 de modele SUV în întreaga lume!

Cu noul T-Cross de dimensiuni Polo, marca își rotunjește portofoliul de produse SUV în partea de jos a celui mai mic segment.

„SUV-urile devin din ce în ce mai populare în rândul clienților noștri din întreaga lume. Acesta este motivul pentru care ne urmărim în mod constant ofensiva actuală de SUV-uri. Aceasta va reprezenta o contribuție esențială la consolidarea activității noastre principale, astfel încât să putem investi miliarde de euro necesare în mobilitate și conducere autonomă”, a declarat Jurgen Stackmann, membru al consiliului de administrație al mărcii Volkswagen Passenger Cars responsabil de vânzări.

Cu Touareg în segmentul premium, Tiguan și T-Roc în segmentele compacte și noul T-Cross în segmentul de mașini mici, Volkswagen are un portofoliu puternic de produse care va continua să crească.

Primul SUV full-electric făcut pe baza conceptului I.D. CROZZ va fi lansat în 2020. Acest segment de vehicule va face parte din ofensiva de e-mobilitate a Volkswagen, care are ca scop aducerea pe piață a 20 de modele noi şi complet electrice până în 2025.

O ofensivă SUV anunțată de Volkswagen în 2015 este o poveste de succes. Compactul Tiguan este acum printre cele mai bine vândute 10 mașini din lume, cu aproape cinci milioane de unități vândute. Introducerea celei de-a doua generații în 2016 a marcat extinderea portofoliului de SUV-uri Volkswagen.

Modelele specifice țării, Atlas pentru SUA și Teramont pentru China, se bucură de succes pe piețele lor. În 2018, Volkswagen America a prezentat cele două concepte Atlas, Cross Sport și Tanoak, maşini care au fost apreciate de public şi se vor transforma în modele de serie în viitorul apropiat. De asemenea, în China, noul Touareg şi-a sărbătorit premiera mondială, însoțit de două SUV-uri pentru China: Powerful Family SUV Tharu şi Advanced Midsize SUV Tayron.

Însăşi Touareg, care a fost primul SUV al mărcii și care a ajuns la a treia generație, înregistrează, de asemenea, cifre remarcabile de vânzări. Volkswagen se așteaptă ca vânzările globale de la introducerea primei generații să atingă cifra de un milion de unități în viitorul apropiat.

Relativ tânărul T-Roc, SUV-ul din clasa Golf, a reușit, de asemenea, să devină bun la început. De când modelul a fost lansat la sfârșitul anului trecut, aproape 130.000 de mașini au fost vândute!

Acum, ultima lansare a fost cea a SUV-ul cel mai mic și cel mai compact al mărcii. Noul T-Cross se remarcă în primul rând prin caracteristici precum varietatea largă de sisteme de asistență oferite anterior doar pe autoturismele din segmente superioare.


Distribuie:
 • 13
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate

https://magazinpoliva.kiev.ua/shop/dla-poliva/oborudovanie-dlya-avtopoliva/dozhdevateli-dlya-avtopoliva/veernye-dozhdevateli-dlya-avtopoliva/veernye-dozhdevateli-dlya-avtopoliva-hunter/seriya-veernyh-dozhdevateley-dlya-avtopoliva-hunter-pro-spray-prs40/veernyy-dozhdevatel-dlya-avtopoliva-hunter-pros-06-prs40
showroom-kiev.com.ua