Electromobilul compact Renault Twizy poate fi cumpărat oficial şi în Moldova! Iată cât costă

Distribuie:
 • 21
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Electromobilul compact marca Renault, Twizy, a ajuns în sfârşit şi în ţara noastră, după ce a fost prezentat în premieră în toamna anului 2012 la Salonul Auto de la Paris. Twizy devine astfel al treilea vehicul electric marca Renault, care poate fi achiziționat de la dealerul oficial de la Chişinău.

Renault Twizy este un vehicul compact, destinat pentru circulaţia prin oraşe, însă între timp, unii s-au încumetat să meargă cu el şi pe autobahn-ele germane. Maşina poate exista atât într-o variantă pentru transportul a maxim doi pasageri, cât şi în una Cargo, cu un spaţiu de depozitare de 180 de litri în locul celui de-al doilea scaun.

Maşina măsoară 2.338 mm în lungime (e mai scurt decât un smart fortwo), are o lăţime de 1.396 de mm şi o înălţime de 1.454 de mm (sau 1.980 mm cu portierele deschise maxim). În habitaclul cu ampatament de 1.686 de mm pot călători două persoane, locul pasagerului fiind instalat după scaunul şoferului. De asemenea, după scaunul posterior se poate găsi un portbagaj cu un volum de 55 de litri.

Renault Twizy există în prezent în două versiuni, numite 45 (cvadriciclu ușor) şi 80 (cvadriciclu greu). Ambele dispun de un motor cu inducţie electrică, care generează 5 CP şi 33 Nm (de la 0 până la 2.050 rpm) sau 17 CP şi 57 Nm (de la 0 până la 2.100 de rpm). Cutia de viteze este una de tip automată cu reductor. Greutatea totală a acestui vehicul este de 375 de kg fără bateriile litiu-ion sau 446/474 de kg cu acestea incluse. Greutatea brută nu trebuie să depăşească 685 şi 690 de kg respectiv.

Performanţele dinamice sunt destul de bune şi nu vor permite nici o dată încălcarea regulilor de circulaţie în ce priveşte viteza. Viteza maximă este limitată la 45 şi 80 de km/h respectiv, iar acceleraţia de pe loc şi până la 45 de km/h o realizează în 9.9 şi 6.1 secunde.

La fel ca în cazul motoarelor cu combustie internă, în condiții de drum normal, autonomia lui Twizy este influențată de câteva condiţii, care depind, în mare parte, de șofer. Viteza, calitatea drumului și stilul de condus sunt factorii principali. De exemplu, se poate ajunge la aproximativ 80 de kilometri în modul ECO și aproximativ 50 de kilometri în condiții de folosire severe.

De asemenea, autonomia totală, anunţată oficial de 120 şi 100 de km respectiv, poate fi mărită prin generarea energiei la decelerare (printr-un sistem de recuperare) sau dimpotrivă poate scădea în cazul în care se utilizează în exces, de exemplu dezaburitorul parbrizului sau lampa de interior.

Producătorul mai face o menţiune importantă! Temperaturile apropiate de 0°C sau negative cresc timpul de încărcare și scad viața bateriei. Temperaturile extrem de negative limitează cantitatea de energie pe care baterie o poate stoca. Se recomandă deci utilizarea şi încărcarea vehiculului în perioada caldă a anului şi în locaţii încălzite. În cazul unei parcări îndelungate de asemenea trebuie luată în considerare temperatura parcării, fie aceasta subterană, fie externă.

Vezi şi: (video) Renault Kangoo Z.E. Electric Van va putea fi cumpărat şi în Moldova

La capitol tehnic mai este necesar de menţionat despre prezenţa unei direcţii asistate de o cremalieră directă. Numărul total de întoarceri a volanului este de aproape trei. Suspensia este realizată din componente Pseudo-McPherson – amortizor combinat cu arcuri/bobină. Diametrul barelor anti-ruliu, prezente şi ele, constituie 23 de mm pe ambele punţi.

Jantele pot fi doar unele de patru inci şi sunt din oţel, cu trei capace diferite. Opţional există cel puţin două modele din aliaj. Anvelopele sunt de model Continental EcoContact 125/80 R13 pe faţă şi 145/80 R13 pe spate. Mecanismele de frânare, pentru o siguranţă maximă, conţin pe toate roţile discuri solide şi ventilate, cu un diametru de 214 şi 204 mm.

Pe lângă frâne, siguranţa în Twizy este sporită de un şasiu tubular cu bare de protecţie laterale, o centură de siguranţă cu prindere în patru puncte şi chiar un airbag. Opţional, maşinuţa poate fi dotată cu un senzor de parcare spate.

Plin de echipamente și compartimente, Twizy este pregătit să vă poarte în călătorii sigure și plăcute! Geamurile laterale, care pot fi desfăcute folosind un sistem de prindere cu fermoar, ajută la protejarea împotriva ploii și vântului a ocupanţilor, lasându-i ulterior să se bucure de soare atunci când vremea permite. Plafonul de asemenea poate fi opţional unul transparent.

Împreună cu sistemul de boxe încorporate, kitul Bluetooth hands-free cu ecran LCD, vă permite atât sincronizarea telefonului, cât și să vă bucuraţi de muzica preferată în timp ce conduceţi în siguranţă. Folosind un suport magnetic pentru telefon, dispozitivul poate fi fixat pe bord fără nici o grijă.

Pentru caroserie sunt disponibile patru culori generale, vopsele metalizate: Diamond Black, Snow White, Flame Orange sau Lagoon Blue. Pentru personalizare şi contrast mai sunt oferite şi arce din jurul uşilor în culorile enumerate mai sus.

Iată o listă de echipamente şi opţiuni pe care le poate avea un Renault Twizy:

În Franţa, maşina de 5 CP poate fi condusă de minori în vârstă de cel puţin 14 ani, singura condiţie fiind doar susţinerea probei teoretice. Cea mai puternică versiune necesită deja un permis de conducere de categorie A1, se permite de la vârsta de 16 ani şi doar cu acordul părinţilor. Pe de altă parte, în ţara vecină România, conducerea acestui vehicul este permisă de la vârsta de 16 ani, pentru posesorii unui permis de categorie B1 sau de la 18 ani de către cei care au un permis normal de categoria B.

Renault Twizy are un preţ de start în Republica Moldova de 11.000 de euro.

Iată şi a treia maşină electrică Renault, care poate fi cumpărată oficial în Republica Moldova: (video) Test Drive: Renault ZOE – cu mașina electrică prin Chișinău

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 21
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

rs-clinic.com.ua/lechenie-alkogolizma/

perm makeup

печать брошюр