(foto) Koenigsegg a produs prima mașină din lume care este finisată complet în KNC

Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Fibra de carbon este la fel de intrigantă ca și orice alt material de preţ şi atrăgător. Țesăturile de grafit sunt legate împreună într-o rășină pentru a crea un compozit extrem de puternic și ușor, iar modelul de textură de culoare neagră a devenit atât de iconic încât a ajuns un punct de referinţă în lumea maşinilor super sport.

Drept urmare, producătorii de mașini s-au străduit întotdeauna să prezinte această ţesătură texturată dedesubt, sub un strat de protecţie transparent, fie că este vorba de panouri întregi de caroserie sau doar unele părţi. Cu toate acestea, mai nou, Koenigsegg a reuşit să-i întreacă pe toţi la acest capitol, construind primul său Regera în întregime din fibră de carbon complet goală, un finisaj pe care compania suedeză îl numește Koenigsegg Naked Carbon (KNC).

Vezi şi: Koenigsegg a vândut toate cele 80 de exemplare Regera. Iată câţi bani a făcut pe ele

KNC nu implică utilizarea vreunui lac, email sau vreun tip de strat de acoperire alternativ pe suprafața de carbon. Stratul subțire de epoxid care acoperă în mod obișnuit o piesă de carbon autoclavată de mare capacitate este îndepărtat cu atenție prin lustruire manuală. Acesta este un proces extrem de sensibil. O mişcare sau lovitură cu o forţă prea mare va ruina structura vizibilă a țesăturii sub stratul epoxidic subțire.

Rezultatul final este un aspect nou, surprinzător, pentru fibra de carbon. Corpul mașinii devine rece la atingere, deoarece materialul este pur carbon, în loc de un strat izolant de epoxid sau unul de lac cu fibră de carbon dedesubt. Luciul din lumina reflectată are un aspect grafit metalizat mai accentuat, deoarece fiecare fir de grafit este acum complet expus.

Vezi şi: (video) Koenigsegg arată în premieră imagini din timpul crash testelor modelului Regera

Koenigsegg a reușit să perfecționeze metoda KNC pe parcursul mai multor ani de muncă asiduă, aplicând-o pe componente precum roți, aripi, splittere, spoilere și volane, cu un efect deosebit.

Înainte de a decide să facă o astfel de maşină cum este cea din imagini, Koenigsegg a expus mostre la căldura și soarele de vară, precum şi la umezeala şi timpul rece al iernii. Părțile au fost ținute afară timp de mai mulți ani pentru a se asigura că aceste condiţii ale vremii nu au afectat negativ suprafața uimitoare!

Koenigsegg în prezent poate finisa părţile din fibră de carbon în trei moduri diferite:

 • panourile exterioare sunt șlefuite și apoi vopsite cu o culoare, acoperite cu un strat transparent sau o combinație a celor două;
 • unele părți din fibră de carbon de sub capotă şi capacul care acoperă motorul au un strat al lor epoxidic lustruit, rezultând un efect similar cu vopseaua transparentă;
 • majoritatea componentelor care nu se văd de la exterior și cele din interior au stratul lor epoxidic îndepărtat și apoi sunt lustruite până la o stare brută a carbonului, fiind un proces foarte delicat care implică atât șlefuirea, cât și lustruirea. Marja de eroare este extrem de fină și poate avea ca rezultat fie o finisare perfectă, lucioasă, fie fire deteriorate din fibră de carbon expusă.

Acest proces final este cel folosit, pentru prima dată, pentru exteriorul acestui KNC Regera.

Vezi şi: (video) Koenigsegg Regera şi Agera RS, în vizită în garajul lui Jay Leno alături de fondatorul mărcii

Un avantaj interesant al KNC este faptul că un strat din fibră de carbon acoperit cu lac este mult mai moale decât carbonul expus. Suprafața KNC este de fapt cu mult mai puțin sensibilă la așchii provenite de la pietre sau alte obiecte ascuțite care provoacă zgârieturi, în comparație cu tratamentele de suprafață convenționale.

Procesul KNC necesită un instrument absolut perfect de producție, prin care se realizează componente perfecte. Suprafețele imperfecte nu pot fi netezite, ajustate sau compensate pe panoul final al caroseriei. Fiecare panou trebuie, prin urmare, să fie perfect înainte de a fi considerat favorabil pentru utilizarea pe o maşină KNC.

Deoarece nu există nici o vopsea sau zone prelucrate cu lac transparent pe mașină, și stratul subțire de epoxid este lustruit după o nouă tehnologie, KNC Regera este o maşină mai uşoară cu 20 de kg decât una similară, dar vopsită. Acest KNC Regera, livrat recent proprietarului său în Elveția, este primul Koenigsegg realizat vreodată folosind această soluție extremă și interesantă.


Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

www.coop-menkyo.jp/license/douji/

www.oncesearch.com/search/PornLeech/5

гейнер украина