(foto) Mercedes-Benz W140 împlineşte 25 de ani de când a fost lansat mondial

Distribuie:
 • 328
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nava amiral a Mercedes-Benz, S-Class-ul în caroserie W140, împlineşte în aceste zile 25 de ani de la debutul mondial. Automobilul a fost lansat în anul 1991 la Salonul Auto de la Geneva şi a fost primul model din gama producătorului care a primit un motor cu 12 cilindri după perioada postbelică, scrie Mercedes Blog.

Mercedes-S-Class-W140_10

În 1991, revista auto specializată „Auto, Motor und Sport” scria: „Cu noul S-Class, Mercedes-Benz a demonstrat încă o dată că ei au inventat automobilul şi acum l-au construit pe cel mai bun din lume”.

Odată cu faceliftul care a venit în anul 1994, automobilul a primit o listă complexă de dotări, printre care: Controller Area Network, Auto Pilot System APS, PARKTRONIC, LINGUATRONIC, TELE-AID, Electronic Stability Program ESP, Brake Assist BAS. Totodată, în anul 1996 au fost introduse centurile de siguranţă reglabile pe verticală, airbagurile laterale şi farurile cu xenon.

Mercedes-S-Class-W140_14

Noul model a adus şi un nou tip de suspensie, care, împreună cu geamurile duble, au făcut ca izolarea fonică şi vibraţiile să fie reduse semnificativ.

Tot în acea vreme, Mercedes-Benz a aplicat o nouă nomenclatură, mutând litera sau literele înaintea cifrelor care indicau volumul propulsorului.

Producţia lui Mercedes-Benz S-Class W140 s-a încheiat în 1998. În toată perioada de existenţă au fost create 406.710 de unităţi, printre care 28.101 exemplare cu motoare diesel.

Screenshot_7

Automobilul este o adevărată legendă şi iubit până în prezent de milioane de oameni.

Sursa foto: Mercedes Blog, autowp.ru


Distribuie:
 • 328
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...

27 Responses

 1. Horea spune:

  Hai sa fim seriosi. Azi e o vechitura care mai sta prin ograzi si rugineste. O masina pentru patura saraca a societatii care prin 90 erau niste pici tineri si se uitau la cei care faceau istoria la cei care taiau si ommorau de la fete tinere care trebuiam sa devina mame pina la biznes cu kidnaping. Cit singe o vazut masina asta si cite cadavre o dus si cite gloante au intrat nici un moldovan nu are ideea. Cind un moldovan cumpara asa o masina ii pare ca ii krutoi da la urmatoarea intersectie face in pantalonni cind un agent de circulatie il opreste. IN asa masini bagajnicul ori era plin de cadavre ori de arme da la moldoveni e plin de mere si pine de la Nr1. DESPRE CE VORBIM. Erau oameni care au facut istoria cu asa masini dar azi sunt la cimitir da sunt moldoveni care au preluat o parte din istorie si au trecut masina pe gaz. Azi cei care au mai ramas in viata si cindva au facut o istoria kriminala merg pe masini noi din 2016 da restul care in viata niciodata no sa aiba asa rezultate nostalgiaza asta ca si cum ai masturba la un felm pentru adulti. Si asta e bine si asta aduce placere. Lasati trecutul! Lasati mirosul de singe! Traiti azi. Orientativa spre bunatate si lasati ponturile in amintirea de veci a celor care intradevar au varsat singe in aceasta masina in memoria victimelor care au lasat sufletul in aceasta masina. In memoria copiilor torturati in aceasta masina.

 2. Harap Alb spune:

  Iaca iai trasnit pe pici. Chiar si in asa masina mai strasnnik ca un AK 47 era numai o raketa anti tank care ii venea de hak si lu W 140 Security Version. MAI BINE NE-ATI SPUNE CE SE AUDE CU MASINILE AUTONOME. Asta nui masina da container de cadavre. Azi oricine care o cumpara no poate intretine mai mult de citeva luni pe urma tot la Busic trece. Mafia de azi merge cu alte masini. Asa ca Mafia noua nu va intelege ponturile vechi de acum 30 de ani.

 3. Zoia spune:

  Nu sunt fete care nimeni nu le-ar da voia sa paseasca pragul unei case normale care sa nu intrat in asa masina. Cu ce de laudat. Cu moarte? Asta e istoria veridica a acestei masini. Unde mergem societate daca pomenim masini criminale?

 4. Munea spune:

  Eu cind am vazut un politist in asa masina mi sa facut rau de tot. Citi politisti au fost ucisi de brigazile criminale. Si tu fiind politist cum poti merge pe asa ceva? Undei stima de colegi?

 5. Procuror spune:

  Nu-ti fa griji asa politisti nu stau mult timp.

 6. Ana spune:

  Nostlagie dupa trecut criminal. De cind orice simbol criminal reprezinta ceva frumos?

 7. Ion spune:

  Nu vad nimic frumos decit o asociere cu criminalul si bespredelu. Mii mila cind vad un sofer in asa masina mai ales ca stiu ca lucreaza saracul la piata centrala. Azi 8000 de euro pe ea da din pacate nimeni nu prea o cumpara. Mai bine cumperi o Dacie de 8500 euro si esti om cu litera mare decit sa trezesti intrebari la societate.

  Daca vrei stima de la societate construeste o Biserica sau o Scoala sau un centru public pentru mase. Asta da respect. Da asa masina stirneste nu ca teama sau altceva da un total disprets. Poate intorc capul doar urmatorii crimminali care in timpul apropiat vor fi clienti la penetenciarul Nr.13

  NU POTI SA SCUIPI PE SOCIETATE FARA O PEDEAPSA IN CURIND.

 8. Ana spune:

  Lumea merge inainte numai moldovenii nostalgezeaza dupa timpurile criminale. Rusine.

 9. Ion spune:

  Asa societate avem. Asta e educatia cind te utiti la Kriminal Ru si cind cea mai fericita clipa din viata nu e nunta ci inmormintarea de vreo 20 000 de euro. Cam asta si era cultuyl acelor ani cind aceasta masina simboliza Vor V Zakone.

 10. MIsa spune:

  Pacat daca toata societate vede vreuun simbol in aceasta masina. Da vreo 10 acolo din MD nui problema ca asta numai clientii de la puscarii asta e masina lor. Masina asta repede te duce si aduce la puscarie.

 11. Zebra spune:

  Gata asta e in trecut. UN trecut negru mai bine de uitat ca te trage la fund daca traiesti cu el si in prezent.

 12. Ina spune:

  90% din posesorii acestor masini nu au murit de moartea lor. cam asa puta fi titlul acestor articole.

 13. Vera spune:

  Da si in zilele de azi posesorii acestor masine parca gata so ridicat da pe urma cumpara W140 si brusc se ofelesc. Pacatul se transmite. Cite suflete din bagajnic tipa oare?

 14. Borika spune:

  Eu pe krutiaci ias trimite in seria sa lupte cu tot cu W 140 a lor. Sa vedem cit de eroi mari is ei. Da asa ultima data tin minte niste patsanasi vreo 18-20 de ani o taet drumul si daca so bagat le-o zamacit W 140a lor. Pe urma patsanasii faceau probleme. Mo kemat scineva care ii de anii nostri si nu intelege sciis cu narcomanii sceia. Am venit kakeito ponturi levie iam intrebat scii cu viata lor o tacut so speriat. ASTA NUS PATSANCISCII DIN 90 . aMUIA NISTE tak sebe umbla rataciti. Daca se ei batsu in mina da nu prosto sa-l ei da batsaul sa faca treaba fac in pantaloni si repede eu nokia si 902 suna daca mina nu tremura de la pereibitoc de adrenalin. Gata pe toti avtoritetii io inchis. DA EU IS DE PARERE CA OMUL TREBUIE SA RAMINA OM. da scei care o murit si li scie tarina usoara. Asa e cu razboiul civil si patsanciscii care privesc filme rusesti despre kriminal si pe urma se duc la prunkul si cumpara w140. Mecitaua nui realinosti. SPRITE ETO NICEGO DA POLITIA AZI II VSEO. W140 la razborka. Da eu nisi pina azi nu inteleg cum asa politia o decazut in anii 90. Armata era. Servicii speciale erau. Care era problema? Poate asa sa dorit?

 15. Zina spune:

  Eh borika borika. Era demult no priatno vspomniti kiar daca mincam o mam de ucigania in asa masina. Amuia nu trebuiesti la nimeni nici sa te mingie nici sa te ucida. Patsancisii de asta si cumpara ca ei vreu repede sa traiasca si repede sa moara in W140 si nevajno cum macar si de la peredaziroca cu bere sau in primul stilp si la protv sai arate asa ca pe vremuri. Sci intelegi tu. W140 si moartea asta e adevarata moarte cind la protv te arata da asa daca esti un prostoi taran si dai normal zilnnik protv no sa te arate.

 16. Artur spune:

  L-am poment pe W140 amuia ii drummul la cimitir pe veci. Daca are pe cine lua cu el noi nu ne suparam. Drum bun la toti acolo de unde nu prea multi se intorc. Sai scie tarna usoara. A sa parindem si o luminare si pentru dinsu si pentru toti care au dat duhul in W140

 17. Nina spune:

  Vesel si totodata trist. Numai Dacii se rideau inainte de moarte si toti care au mers pe W140

 18. Ha ha ha spune:

  Masina Dacilor.

 19. Ion spune:

  Povesti

 20. Muha spune:

  Scine vrea in Rusia asa o rabla costa 3000 euro. Drum bun dupa legenda de acum 30 de ani. Sine nu cred pe masina za 200 000 rublei care azi ii undeva 2 500 euro. La noi in Maldova un Opel zaripanii tot de asa virsta il ei la 1000 evros. Si amuia intrebare Dacia noua de 8500 euro sau W 140 de 2500 euro. De asta si saracii maldovei cumpara mecitaua W140 da pina la urma e o rabla. So aduci la starea ideala pui o gramda ca mai bine te duci la dealer si ei un Mers C class nou si esti celovek pervogo sorta undeva cu vreo 26 000 evros daca nu esti loh si prinzi skidka. Se poate si o Baha 3 daca nu esti loh de vreo 28000 evros din salon daca pindesti skidka si 5 ani mergi fara probleme in loc de 5 zile la W140 de 2500 evros.

  Da sta unul la noi in ograda damu de jumate de an parcat pe gazon intre copaci. Posesorul are un busic si vinde la colts fruncte cu femeisa. cind merge cu busicu e celovek normal da cind o repara si mai maerge cu ea prin bloc ca mia departe nu ajunge apu parca ii Don Carleone din Maldova merge si klaxoneaza pina si kopii micuti da kaif primeste cind klaxoenaza mamele cu kopiii. Si face asa o privire de parca ii malinovii patsan din 90

  La volan se urca clar ca numai dupa ce se imbata. Cind se intoarce se inchide in masina si gazueste. Femeisa vine si plinge si il roaga sa iasa. Daca coboara si vecinul de la etajul 2 apu stau 2 ore pina il scot de acolo.

  Iaca asa ii viata unui posesor W140. Blestem da nu altceva. Saracul om. Din fructe nu mai faci bani sa-l aduci la stare normala.

  ASA CA ATUNCI CIND VEDETI UN w140 TINETI MINTE 2500 EURO IN rUSIA DA IN md 6000 euro daca esti loh de nota 10 te duci si ill cummperi si peste 13 zile dupa post cauti alt loh la care sa il vinzi.

  Daca esti umnii celovek iti ei o Dacie noua si te duci cu dinsa la kolts si cumperi o kila de banane si te prikalesti de vinzator cu W140 da daca ti-a klasonat femeia sau kopii dai un pumn un ureke ca mutra si asa o luat o gramda de bete de beisbol inca din anii 90.

  Relax nu tremurati azi pe W140 umbla cei care prin anii 90 se plimbau in bagajnic.

  Da sa nu uit aistea din Prednistrovia ei tot da la dinsii alta sudiba la dinsii timpul so oprit inca cu 30 de ani in urma.

  Saracii is asa de spareti si asa cred in ponturi ca nis Isus Hristos pentru dinsii nui celovek.
  Numai W140 si grupa Butirka asta e avtoriteul lor cu asta traiesc ei.

  Mi se pare ca nimic nu am spus nu la tema.

  Ma uit la dinsii si inteleg ca saracii oameni in afara de fier de calcat si W140 deja de 30 de ani nimic nu mai vad.

  Pacat ca ceea ce este omenesc sa pierdut in timp.

 21. Roma spune:

  Ai descoperit america. La fel se intimpla si in rezervatiile din SUA. Compara un cetatean din New York cu unul din rezervatie. Da si noi daca sa ne comparam cu Rominii. Dute la Iasi si daca cineva claxoneaza ca un bou pe drum fara nici un motiv apu sa stii ca e de la Chisinau. Numai la chisinau toti retardatii iti fac fare sa treci la rosu. Numai la chisinau derbedei te imping din urma. Pai e plin Chisinaul de derbedei. 90% din soferi sufera de derbedeizm acut.

 22. Rina spune:

  Eu socot ca autorul blogului de cit ar copia articole din lume. Ca fix asta azi sa scris cam peste tot in lume. HAI SA DISCUTAM DESPRE DERBEDEII MOLDOVEI CARE CLAXONEAZA FARA MOTIV PESTE TOT. Despe femei agresive la volan. Despre auto betivanii moldovei. Despre pontosii moldovei. Hai sa ne ducem sa le luam inerviu la auto derbedei. IACA ASTA VA FI MATERIAL UNIC. Da asa copy paste. Ce suntem prosti? Nu stim rusa sau engleza? Vrem material unic si el este pe aici sigur nu foarte unic. DAR OARE NU POATE ACEST SITE SA NE PREZINTE CU TOTUL CEVA UNICAL. Hai ca poate. Vrem sa stim cine sunt auto derbedeii moldovei. Vrem sa stim cei impinge pe picii moldovei sa impinga pe surcica si sa se trasneacsa in stilp trimitind in rai sau iad o gramda de alte suflete la care timpul inca nu a venit. Hai sa facem foto cu derbedei si sa le lipim pe kladiri inalte ca sai vada toata tara. HAI SA FACEM CONCURS AUTO DERBEDEUL LSAPTAMINII LUNII SI ANULUI. Cistigatorului o masina Lamburghini fara frine. Iaca asta proiecte!

 23. Gochia spune:

  Mie mia placut cum in china face politita. Ar fi bine la noi pentru o inclacare politia sa incarce derbedeul in bagajnic. Sau sa-l duca la cuska da cuska sa fie plasata in piata in centru unde oamenii in fiece zi sa vina ca la muzeu. Pentru fiece incalcare trebueie pe masina de inkleet un stiker daca il desclei amenda tie se taie parul kilug daca inca o gresala ti se ea un patnof si umbli inclatat in o cizma. La a treie incalcare o luna o sa traiesti cu oomenii zglobii. ASTA E CEA MAI BUNA METODA DE A EDUCA SOCIETATEA.

 24. Maria spune:

  Ma tem ca vrei sai lasi fara lucru pe cei din penetenciare

 25. Ana spune:

  Asta se cheama profilactica si ajuta

 26. Ion spune:

  Salut ideea ramiine parlamentul sa aprobe asa legi. Bravo! Pe timpul Rominilor pentru hotie ti se taia un deget da pentru needucatie urechile si inca ceva daca era de unde.

 27. Baba Vera spune:

  Da bune timpuri mai erau.