(foto) Noul Porsche 911, pus sub presiune. Detalii despre programul de testare a noii generaţii

Distribuie:
 • 13
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

După ce am realizat anterior un articol cu dezvăluirile făcute de jurnalişti din occident despre noul Porsche 911, după ce l-au testat în calitate de prototip pre-serie, iată că producătorul german face publice, după o lună de zile distanţă, detalii oficiale despre programul de teste al modelului.

Nici o caracteristică despre designul maşinii sau despre ce va conţine la capitol tehnic încă nu s-a dezvăluit, însă noi deja ştim informaţiile esenţiale.

Cea de-a opta generație a maşinii sport clasice va veni pe piața europeană la începutul anului 2019. Înainte de aceasta, prototipurile îşi turează motoarele din nou pentru a finaliza programul final de testare în jurul globului, punând astfel maşina sub un „stress test” fără precedent.

Autovehiculele participante la teste se deplasează între zone climatice cu diferențe de temperatură de până la 85 de grade Celsius, fac sprinturi prin zone ce urcă la o altitudine mai mare de patru kilometri, îndură ambuteiajele masive din oraşele mari şi stabilesc noi recorduri pe circuite! După toate acestea, fiecare componentă a noului 911 trebuie să funcționeze la fel de fiabil ca și la început.

„În față de performanțele sale remarcabile, modelul 911 este adecvat pentru utilizarea zilnică, motiv pentru care l-a pus întotdeauna într-o clasă proprie. De aceea testăm vehiculul în toate condițiile și în orice tip de vreme și regiune. Sistemul de propulsie al vehiculelor trebuie să funcționeze perfect, ca şi fluidele, sistemele, procesele de operare și afișajele – este singura modalitate prin care putem fi siguri că poate călători în toate regiunile lumii fără defecte”, a spus Andreas Pröbstle, project manager.

Testarea se concentrează pe domeniile tradiționale de expertiză ale Porsche, cum ar fi șasiul și motorul, care au fost îmbunătățite și mai mult pentru a spori atât performanța, cât și utilizarea de zi cu zi. În , există teste de funcționare și teste de rezistență pentru conceptul de operare complet nou în cabină, precum și pentru panoul de instrumente şi afişajul central. Noile sisteme de asistență pentru șofer și de conectivitate extinsă trebuie să se ridice și la provocările maratonului de testare intens: Porsche Connect diferă de la o țară la alta, astfel încât testarea operabilităţii și a funcțiilor sale este foarte intensă.

În țările calde, cum ar fi statele din Golf din Orientul Mijlociu sau Valea Morții din SUA, aerul condiționat, managementul termic și procesul de combustie trebuie să treacă teste funcționale la temperaturi de până la 50 de grade Celsius. Componentele din interiorul maşinii nu trebuie în nici un fel să se extindă, să se contracte sau să facă zgomote atunci când sunt expuse la căldură, de exemplu.

În temperaturile de minus 35 de grade ale Finlandei, agenda de testare se concentrează pe domenii precum pornirea la rece, încălzirea și aerul condiționat, comportamentul la tracțiune, manevrabilitate și frânare, precum și viteza de răspuns a sistemelor de control legate de dinamica de conducere. Drumurile din zona Cercului Arctic european oferă condiții optime pentru testarea unui automobil sportiv, în timp ce rundele de anduranță au văzut noile mașini de teste 911 rulând pe drumurile Chinei, demonstrându-se astfel că funcţionează în mod fiabil pe carburanți ale căror calități variază enorm.

Circuitul german Nurburgring este, în mod tradițional, o parte a programului riguros de testare și dezvoltare Porsche. Motorul, transmisia, frânele și șasiul trebuie să-și dovedească aprecierea pe circuitul aflat în regiunea munţilor Eifel. În Italia, autoturismele de teste fac zeci de tururi pe circuitul de mare viteză Nardo, unde accentul se pune nu numai pe viteza maximă, ci și pe răcire și manevrabilitate.

Vehiculele de teste ating limita inferioară a cursei de anduranță prin care trec în Death Valley, care coboară la aproximativ 90 de metri sub nivelul mării. De cealaltă parte, aerul cu o densitate redusă de pe Muntele Evans din Colorado, care ajunge la înălţimi de 4.300 de metri, pune la încercare sistemului de supraalimentare şi cel de combustie.

O parte mai puțin spectaculoasă a programului de teste, deși nu mai puțin importantă, este testarea zilnică orientată spre clienţi, pe drumurile publice din orașe și zone rurale din toată Germania. Această parte a testelor asigură și acoperirea semnificativă a kilometrajului, respectând toate regulile de circulație, pentru a se asigura că vehiculul complet și sistemele sale sunt durabile și adecvate pentru uz zilnic, astfel încât a opta generație a acestei maşini sport iconice să continue tradiția a fi cea mai bună din toate timpurile.

Distanţa totală parcursă de toate maşinile prototip în cadrul testelor noii generaţii 911 a ajuns la aproximativ trei milioane de kilometri. Amintim că premiera automobilului urmează să aibă loc peste câteva zile, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Vezi şi: (video/update) Noul Porsche 911, filmat la o staţie PECO din California. Camera a surprins şi interiorul


Distribuie:
 • 13
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

Был найден мной важный web-сайт с информацией про фото высокого разрешения photolifeway.com
печать на ручках

best rotomolded cooler