(foto) Primul accident cu Tesla Model 3 în Europa. Şoferul dă vina pe autopilot. Cum a reacţionat producătorul

Distribuie:
 • 33
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Primul accident cu implicarea unui electromobil Tesla Model 3 a fost înregistrat în Europa, mai exact în Grecia. Şoferul, unul dintre primii deţinători de Model 3, consideră vinovat în producerea accidentului sistemul de pilotare automată.

Potrivit lui You You Xue, proprietarului mașinii electrice care şi-a luat iniţiativa personală de a face un tur prin America de Nord şi Europa cu scopul de a prezenta electromobilul clienţilor care l-au rezervat, autovehiculul a virat singur spre dreapta.

Maşina rula pe un sens de autostradă compus din două benzi de circulaţie, pe cea din stânga. În preajma unei intersecţii în care banda din dreapta ducea pe un drum de ieşire de pe autostradă, Model 3 ar fi virat brusc spre dreapta fără a fi conectat preliminar vreun semnalizator şi s-a lovit dur de partea dreaptă a unui parapet median.

Vezi şi: (foto/video) A fost Tesla, nu-i Tesla! Primul Model S din Moldova a fost accidentat

Drept rezultat a fost deteriorată puntea faţă, o roată, uşa şoferului şi alte componente. Interesant este că airbag-urile nu a fost acţionate.

„Mașina se mișca cu o viteză de aproximativ 120 de km/h, limită în zonă. Drumul era uscat, bine iluminat și în stare bună. Nu au existat alți participanți în trafic. O mână se afla pe volan în timp ce rula cu autopilotul activat. Manevra ulterioară a mașinii a fost o surpriză completă pentru mine”, a spus proprietarul mașinii electrice.

Vezi şi: (video) Accident în China. Sistemul Autopilot l-a dezamăgit pe proprietarul unui Tesla Model S

Intersecţia în cauză filmată de un alt şofer cu doar câteva ore înainte de producerea accidentului.

Prima reacţie a Tesla a fost că nu-l poate ajuta cu nimic.

„Apreciem efortul pe care l-a depus pentru a răspândi popularitatea lui Model 3, însă proprietarul a fost informat preliminar că Tesla nu are încă o prezență activă în Europa de Est și că nu există conectivitate sau service centre disponibile pentru vehiculele de acolo. În , Model 3 încă nu a fost aprobat și omologat pentru conducerea în afara SUA și Canadei. Deși nu am reușit să înregistrăm informații din vehicul, dat fiind faptul că accidentul a avut loc într-o zonă care se află în afara ariei de acoperire a serviciilor noastre, Tesla a declarat mereu în mod clar că șoferul trebuie să rămână responsabil în orice moment când utilizează sistemul de pilotare automată. Ne pare rău că a avut loc acest accident, însă suntem bucuroși că şoferul se află în siguranţă”, a comentat Tesla pentru .

Vezi şi: (video) Maşinile Tesla pot prezice accidentele rutiere? Vezi ce s-a întâmplat pe o autostradă din Olanda

You You Xue a mai spus că a fost at ulterior de un manager Tesla, spunându-i că mașina poate fi diagnosticată într-un service centru din Germania şi reparată după posibilitate (favoare pentru reclamă?). Mai devreme a aflat că aceste lucruri nu se pot întâmpla în Europa şi că electromobilul va trebui dus înapoi în SUA pentru un diagnostic.

Aşadar, bărbatul stabilit în California, şi-a încheiat înainte de vreme călătoria sa, însă a parcurs deja peste 39.000 de km prin 25 de ţări.

Vezi şi: NHTSA a închis dosarul în care era cercetat primul accident fatal din SUA cu o Tesla


Distribuie:
 • 33
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

Был найден мной интересный блог , он описывает в статьях про facebook adds https://progressive.ua/en/facebook/