(foto) Trei maşini vechi, printre care o bijuterie, au fost descoperite stând de jumătate de secol într-o parcare din New York

Distribuie:
 • 69
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Descoperire impresionantă într-o parcare subterană din inima insulei Long Island, New York, unde au fost găsite câteva mașini rare. Potrivit informațiilor, automobilele au stat acolo şi au prins rugina aproape jumătate de secol, după ce proprietarul care a dorit cândva să le restaureze nu a mai făcut-o.

Însuşi bijuteriile, un Packard Hearse, un Rolls-Royce şi Delawaye Cabriolet au fost produse încă înaintea celui de-al Doilea Război Mondial!

Vezi şi: (foto) Comoară descoperită în Franţa. Un profesor de educaţie fizică a găsit zeci de maşini sub pământ

Automobilele au fost ridicate şi transportate tocmai în Philadelphia, acolo unde experţi au încercat să afle detalii despre istoria acestora înainte de a începe să le restaureze. Iată ce au aflat.

Exemplarul Packard a fost produs în anul 1937 şi avea o caroserie modificată de Silver-Knightstown Body Company. Cel mai probabil maşina a fost folosită în calitate de ambulanţă sau dric (maşină pentru ceremonii funerare). Cu toate acestea, s-a raportat că a fost ultima dată folosit ca vehicul de serviciu în cimitirul din Brooklyn, pentru care părea perfect echipată.

A doua maşină este un Rolls-Royce făcut în 1937 şi după ce a primit o caroserie specială de la atelierul francez Franay, a fost expus în acelaşi an la Salonul Auto de la Paris. S-a mai aflat că a aparţinut anterior politicianului britanic Sir Philip Sassoon!

De asemenea, înainte de a ajunge pe coasta de est a Statelor Unite, maşina s-a aflat o vreme în statul Texas. Apropo, dintre toate cele trei acest Rolls-Royce are cel mai păstrat habitaclu.

Vezi şi: (foto) Maşini de milioane, prăfuite într-o parcare din SUA. Printre acestea şi un Jaguar F-Type Project 7

Cea de-a treia și cea mai unică descoperire a fost un Delahaye Cabriolet despre care s-a constatat că anul producţiei a fost 1947, chiar dacă proprietarul le-a spus specialiştilor în maşini de colecţie că a fost făcută în 1938.

Pe șasiul acestui model rar creat în Franţa, după război a fost instalată o caroserie unică, decapotabilă, făcute de atelierul belgian Vesters & Neirinck. Existând într-un singur exemplar, un an mai târziu, în 1948, a fost expus în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles. În acelaşi an a mai câştigat concursul de eleganță din orașul francez Vichy.

Ulterior maşina a ajuns să petreacă o perioadă de timp tocmai pe insula Sfântul Martin din Caraibe, înainte de a-și găsi drumul spre o colecție de Mercedes-Benz-uri de după război în Hamptons, regiune din aceeaşi insulă Lond Island.

Mai târziu colecția a fost achiziționată de Vintage Car Store, din Nyack, New York, care a fost unul dintre primii dealeri de maşini clasice din Statele Unite. În cele din urmă, a fost vândut pentru 350 dolari proprietarului actual, care i-a găsit foarte repede o casă subterană uscată pentru ea în Long Island.

Vezi şi: (foto/video) În Malta a fost găsit un showroom cu maşini noi Subaru din anii 1980-1990

Vezi şi: (foto) A stat 45 de ani într-o pădure şi acum va fi scos la licitaţie. Povestea unui coupe Aston Martin

GALERIE FOTO (sursă: )


Distribuie:
 • 69
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •