(foto/video) Operaţiune masivă neanunţată, efectuată de ANTA şi INP. Şoferii sunt revoltaţi

Distribuie:
 • 51
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Inspectorii Agenției Transport Auto (ANTA) și cei ai Inspectoratului Național de Patrulare (INP) efectuează activități de control pe străzile capitalei, de la primele ore ale dimineţii. Din imaginile publicate pe rețelele de socializare, reprezentanţii ANTA verifică automobilele care prestează servicii de taxi, dar şi ale cetăţenilor obişnuiţi.

Deși pe arterele din Chișinău au fost observate mai multe echipe de control, nici INP, nici ANTA nu au putut să ofere detalii despre operațiune, scrie .

FOTO: .com/Vadim Kadurov‎

Colegii noştri au apelat în anticamera directorului ANTA, Vsevolod Bocșanean, unde au fost informați să apeleze la Direcția control rutier, autogări și protecția consumatorului. Acolo nimeni nu le-a răspuns la telefon.

În încercarea de a obține informații au at și Serviciul managementul documentelor și controlul executării din cadrul ANTA, care i-a redirecționat la atașatul de presă al instituției. Ofițerul de presă, la rândul său, a declarat că nu face parte din direcția de profil, așa că le-a oferit o listă de numere de telefon. Au apelat și aceste numere, unde au fost informați că „nu au nimerit la direcția care trebuie, noi nu răspundem de această informație”, iar la alte numere de telefon nu li s-a răspuns.

Într-un final, au apelat și la Secția programe transport din cadrul ANTA, unde au fost îndemnați să apeleze la ofițerul de presă (care a fost at deja și care nu a putut să le ofere detalii) sau la anticameră (unde nu au obținut informații).

„Direcția noastră nu se ocupă. Dacă este ceva legat cu INP-ul, bănuiesc că este Direcția control și monitorizare, dar nu știu dacă o să găsiți pe cineva în birouri. Telefonați la secretară și întrebați telefonul domnului Gravriliță”, li s-a spus la numărul de telefon al Secției programe de transport.

Au apelat din nou în anticameră, unde au fost informați că șeful Direcției control și monitorizare nu are telefon în birou, iar numărul de telefon mobil nu poate fi comunicat, așa că i-a îndemnat să meargă personal la Agenție pentru a obține informații.

Au apelat și ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, care le-a comunicat că operațiunea este efectuată de cei de la ANTA, respectiv ei nu le pot oferi informații.

Anterior, liderul unui partid de la guvernare a cerut de la INP ca „şoferii să fie informaţi din timp despre acţiunile tematice pe care le organizează în trafic şi de fiecare dată când le organizează să comunice pe site-ul instituţiei diverse detalii precum: tematica, zona şi perioada desfăşurării acţiunilor. Astfel, trebuie să primeze caracterul de prevenire a încălcărilor, nu cel de pândire a şoferilor şi de a-i penaliza”. Nici INP, nici ANTA nu au făcut vreun anunţ preliminar pe vreun site sau pagină de Facebook despre ce urmează să se întâmple astăzi.


În context, zeci de şoferi s-au arătat deja revoltaţi de acţiunile autorităţilor, care şi le desfăşoară la sensul giratoriu din zona Petricani – Calea Moşilor, sensul giratoriu de lângă Circ, bulevardul Decebal, Albişoara-Alecsandri, la ieşirea din Chişinău spre Ialoveni, viaduct şi alte locaţii.

Potrivit informaţiilor din spaţiul online, reprezentanţii INP şi ANTA „se leagă de tot”. Taximetriştilor le sunt verificate actele, contoarele, prezenţa trusei medicale, prezenţa vestei reflectorizante, etc. Altor participanţi la trafic de asemenea li se pot verifica actele şi prezenţa trusei medicale.

Martorii situaţiilor spun că de pe mai multe automobile au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare, iar pe mai multe străzi ale capitalei s-au format ambuteiaje. De asemenea, alţi locuitori ai capitalei, care folosesc taximetre pentru deplasare, sunt îngrijoraţi că deseară nu vor avea cu ce ajunge acasă, pentru că foarte mulţi taximetrişti nu vor putea lucra.

#гбминфоКруг у цирка-фильтр.

Опубликовано Понедельник, 29 октября 2018 г.

FOTO: .com/Vadim Kadurov‎


Distribuie:
 • 51
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
mandarin.org.ua/eshop/456.bytovaya-khimiya/