(foto/video) Premieră mondială: Range Rover Sport facelift este şi primul plug-in hybrid al mărcii

Distribuie:
 • 9
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Land Rover a prezentat Range Rover Sport facelift – un model care potrivit britanicilor întruchipează spiritul de pionierat inerent în fiecare Land Rover și acum oferă o performanță durabilă, dar și o mai mare eficiență odată cu introducerea unui sistem de propulsie plug-in hybrid care are la bază un motor alimentat cu benzină.

Extrem de capabil și dinamic, SUV-ul este primul Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) al mărcii şi acum este capabil să ruleze pe o distanţă de până la 51 de kilometri doar folosind energia electrică.

Noua versiune plug-in hybrid a modelului se va numi P400e –  este cel mai eficient Range Rover Sport și combină un sistem avansat compus dintr-un motor Ingenium cu un volum de 2.0 litri şi cu patru cilindri (300 CP) cu unul electric care produce 116 CP. Puterea totală se ridică la 404 CP şi 640 Nm de cuplu. Cutia de viteze este automată ZF cu opt trepte.

Setul de acumulatori este ascuns în podea şi are o capacitate de 13.1 kWh. De la o priză casnică acesta se va reîncărca în 7.5 ore, însă dacă este folosit un sistem de reîncărcare rapidă timpul scade până la cel mult 2 ore şi 45 de minute.

Împreună cu un sistem de tracţiune integrală permanentă o astfel de maşină accelerează de la 0-100 de km/h în doar 6.7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 220 de km/h. În regim de rulare complet electric viteza maximă este de asemenea limitată – 137 de km/h.

Noul Range Rover Sport P400e mai este dotat cu un sistem de recuperare a energiei la frânare care încarcă bateriile. Consumul mixt de combustibil poate ajunge la 2.8 litri la 100 de km parcurşi.

Designul exterior al lui Range Rover Sport a fost îmbunătățit pentru a accentua caracterul său dinamic. A fost actualizat practic totul: de la blocuri optice până la barele de protecţie, praguri, grila radiatorului, uşa portbagajului, etc. Caroseria poate fi vopsită într-o nouă culoare metalizată, numită Byron Blue.

După cum poate aţi observat, noile blocuri optice sunt făcute doar din LED-uri şi Land Rover spune că poate oferi patru tipuri de astfel de corpuri de iluminat: Premium (24 de LED-uri, Signature Running Lights şi funcţie opţională Auto High Beam Assist), Matrix (52 de LED-uri şi cu funcţii avansate anti orbire), Pixel (142 de LED-uri individuale, cantitatea de lumină se proiectează pe drum prin divizarea fazei lungi în model vertical și orizontal) şi Pixel-Laser LED (144 de LED-uri şi patru diode laser, fasciculele de lumină ajung la peste 500 de metri în faţa maşinii, există şi un sistem avansat de avertizare în cazul unor potenţiale obstacole).

Gama de jante a fost actualizată cu trei modele noi, cu dimensiuni care variază între 21 şi 22 de inci. Clienţii vor putea acum opta pentru un pachet numit Black Exterior Pack, care adaugă diverse inserţii de culoare neagră lucioasă pe caroseria maşinilor în nivel de echipare HSE Dynamic. Respectiv, pachetul numit Carbon Fibre Exterior Pack adaugă pe alocuri inserţii din fibră de carbon frumos aranjate.

Noi scheme de culori sunt disponibile pentru habitaclu: Ebony Vintage Tan şi Ebony Eclipse. Pielea Semi-Aniline, disponibilă anterior doar pe Range Rover, oferă o deosebită calitate şi este rezistentă la pete. Aceasta vine standard în nivelul de echipare Autobiography Dynamic şi opţional pe HSE/HSE Dynamic, împreună cu scaune care sunt reglabile electric în 20 sau 22 de poziţii.

Scaunele frontale au devenit mai subţiri şi beneficiază acum de un suport lateral îmbunătăţit. O tapiţerie granulată este disponibilă pe scaunele ajustate electric în opt poziţii, iar una perforată Windsor pe cele cu 16 moduri de memorie.

Sistemul de iluminare ambientală conţine 10 culori diferite, mai există un sistem de ionizare a aerului numit Nanoe, iar parasolarul acoperişului panoramic poate fi acţionat acum printr-un simplu gest!

Range Rover Sport facelift a mai beneficiat de un sistem infotainment de ultimă generaţie Touch Pro Duo, afişat pe un ecran tactil cu o diagonală de 10 inci în partea superioară a consolei centrale. La fel ca şi pe noul Range Rover Velar, alte comenzi au fost înlocuite cu un alt ecran tactil de 10 inci.

Panoul de bord din spatele volanului este la fel digital, un ecran de 12 inci color pe care vor fi afişate toate informaţiile necesare, iar pe planşa de bord poate fi montat un head-up display care proiectează pe parbriz o suprafaţă de 10 inci.

Volanul este unul nou, multifuncţional şi unele comenzi de pe acesta sunt tactile. Pasagerii din spate, de asemenea, pot utiliza opţional două ecrane de 10 inci, mai multe porturi USB, HDMI şi prize la 12 V.

Sistemul audio Meridian poate include 12, 18 sau 22 de difuzoare, cu o putere totală de 380, 825 şi 1.700 de waţi respectiv.

Land Rover a decis să monteze standard pe Range Rover Sport facelift aşa sisteme de siguranţă şi asistenţă ca: sistem de frânare automată în situaţii excepţionale, sistem de avertizare a părăsirii benzii de rulare, cruise control şi limitator de viteză.

Opţional există patru pachete care includ multe alte funcţii precum: monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de monitorizare a stării şoferului, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, cruise control adaptiv, parcare automată, etc.

Pe Range Rover sport facelift există şi o nouă suspensie cu o construcţie din aluminiu care are câte două braţe pe puntea din faţă, iar în spate este una multi-link. În afară de maşina în versiune SD4, pe toate celelalte există standard o suspensie pneumatică care se poate ajusta automat în timpul rulării sau la necesitate poate fi mărită garda la sol (cu până la 75 de mm peste garda la sol obişnuită!).

Iar sistemul de tracţiune integrală Terrain Response 2 a fost îmbunătăţit, are mai multe funcţii utile şi poate funcţiona în mai multe regimuri: iarbă, pietriș, zăpadă, noroi/vaduri, nisip, piatră masivă și Eco. Noul Range Rover Sport P400e are capacitatea de a trece prin vaduri de apă cu o adâncime de 850 de mm!

Noul P400e va înlocui propulsorul care exista anterior SDV6 Hibrid Diesel. Gama de motoare diesel va fi compusă dintr-o unitate SD4 de 2.0 litri, două unităţi de 3.0 litri TDV6 și SDV6, iar cel mai puternic diesel va fi o unitate SDV8 de 4.4 litri (339 CP şi 740 Nm).

Linia de benzinare va fi compusă dintr-un: V6 de 3.0 litri cu 340 CP şi 450 Nm şi o nouă generaţie a unui V8 supra alimentat de 5.0 litri a cărui putere a crescut de la 510 la 525 CP (cuplu maxim 625 Nm, acceleraţie 0-100 de km/h 5.3 secunde).


Odată cu prezentarea facelift-ului pentru Range Rover Sport, Land Rover nu a mai lăsat să treacă timp şi a dezvăluit „la pachet” şi modelul Range Rover Sport SVR facelift. Motorul V8 de 5.0 litri care se ascunde sub capota acestuia de asemenea a beneficiat de o creştere a puterii: de la 550 la 575 CP (700 Nm).

Acum acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 4.5 secunde, iar viteza maximă ajunge la puţin peste 280 de km/h!

Specialiştii de la SVO care au lucrat asupra modelului au făcut modificări la şasiu, suspensie, mecanisme de frânare şi aerodinamică pentru ca acest SUV să fie cu adevărat cel mai puternic Range Rover Sport.

O astfel de maşină mai are un kit exterior aerodinamic diferit de cel de pe maşina standard, mai multe inserţii din fibră de carbon (o capotă care foloseşte în construcţie carbon), jante noi, inserţii din aluminiu la interior, scaune noi cu profil sportiv care micşorează greutatea SUV-ului cu 30 de kilograme şi multe alte lucruri.

Range Rover Sport facelift poate fi comandat chiar acum, iar primele livrări vor demara la sfârşitul anului 2017.

GALERIE FOTO:

 • Range Rover Sport Autobiography facelift
 • Range Rover Sport P400e Autobiography facelift
 • Range Rover Sport SVR facelift


Distribuie:
 • 9
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

http://oncesearch.com

шины росава купить

https://steroidsshop-ua.com