(foto/video) Zece premiere impresionante care au debutat la SEMA în acest an

Distribuie:
 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Unul dintre principalele evenimente din lumea tuning-ului auto – SEMA (Specialty Equipment Market Association) – s-a încheiat după ce s-a desfăşurat timp de patru zile.

În acest articol am fost adunat unele dintre cele mai interesante și neobișnuite mașini prezentate în cadrul acestei expoziţii (mai multe făcute pe baza modelului retro), la care au participat zeci de ateliere de tuning şi sute de proiecte făcute de acestea.

AMC Javelin AMX (1972)

Tunerii de la Ringbrothers au prezentat o versiune hardcore a coupeului AMC Javelin AMX produs în 1972. Maşina a primit o caroserie făcută majoritar din fibră carbon şi un motor de 6.2 litri HEMI V8, preluat de la muscle car-ul Dodge Challenger Hellcat.

Toate detaliile: (video) Cât de bine arată! Atelierul de tuning Ringbrothers a făcut un Javelin AMC cu 1000 de CP

Puterea motorului a fost ridicată de la 707 până la 1.013 CP, iar greutatea maşinii este de numai 1.304 kg. Printre alte bunătăţi pe care le are se numără elemente din carbon vopsite într-o culoare aurie, o suspensie spate cu patru braţe, un sistem de evacuare a gazelor de eşapament cu terminaţii duble laterale și altele.

Maşina a fost construită timp de un an.

https://youtu.be/QPoosP4aVhE

Dodge Charger (1969)

Un alt proiect pentru SEMA de la Ringbrothers este un restomod (restaurat-modificat) bazat pe un Dodge Charger produs în 1969. Coupeul este construit pe un șasiu mărit în lungime cu 76 de mm și este dotat cu un motor HEMI V8 de 6.4 litri.

Agregatul este modernizat de Wegner Motorsports și este echipat cu un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament de la Flowmaster. Mașina mai este dotată cu un mecanism de direcţie modificat, o nouă suspensie spate multi-link, jante de 19 inci şi anvelope 285/35 în faţă şi 345/35 în spate.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Ford Mustang Hydra

Atelierul de tuning mexican SR Motors a prezentat un proiect bazat pe un Ford Mustang clasic. Maşina a primit un kit exterior cu elemente din fibră de carbon şi jante de 22 de inci.

Inserţiile din fibră de carbon de pe montanţii posteriori ar trebui să transforme vizual coupeul într-un fastback, asta chiar dacă partea din spate a mașinii este realizată în stilul supercarului Ford GT.

Shelby GT500 (1967)

Compania Revology a prezentat o replică a coupeului GT500 produs în 1967, maşină care a fost licenţiată de Shelby! Muscle car-ul a fost echipat cu un V8 de 5.0 litri cu un compresor mecanic de la Roush Performance, construit pe baza agregatului Ford din familia Coyote.

Propulsorul dezvoltă 608 CP și 644 Nm, iar pe lângă aceasta replica lui GT500 a primit o nouă suspensie, un sistem de răcire și un sistem electric nou.

Ford F-6 (1948)

Un proiect personalizat bazat pe pick-up-ul Ford F-6, produs în 1948, prezentat la SEMA de către atelierul Alan’s Auto Body din Hawaii. Mașina vine la pachet cu o motocicletă Harley-Davidson.

Maşina este echipată cu un motor V8 cu un compresor mecanic, marca Cadillac, cuplat la o cutie de viteze cu șase trepte. Suspensia este independentă pe toate cele patru roţi. Neapărat să vedeţi în imaginile video de mai jos cum îi arată „inima”!

Toyota Prius SRT8

Probabil este primul dragster făcut pe baza unei Toyota Prius. Tunerii de la American Racing Headers au echipat mașina hibridă cu un motor V8 de 6.2 litri împrumutat de la modelul Dodge Challenger Hellcat, alături de care i-au adăugat un compresor Whipple personalizat și cu o cutie de viteze manuală Tremec cu 6 trepte.

Toţi cei 1.000 de CP pe care îi dezvoltă contribuie la parcurgerea a 402 metri în doar nouă secunde. În cazul în care se mai lucrează la capitolul tehnic, americanii spun că timpul poate fi redus chiar cu o secundă.

Ford Mustang (1967)

Versiunea de raliu a clasicului Mustang a fost construită de către fostul prezentator Top Gear America – Rutledge Wood, gazda show-ului Roadkill – Mike Finnegan și de proprietarul unui atelier de vopsire K.C. Mathieu.

Vezi şi: (video) Cum arată noua Toyota Camry în viziunea a patru piloţi NASCAR şi a unui analist sportiv

O parte dintre piese pentru această mașină au fost cumpărate de pe eBay, inclusiv motorul Ford Performance şi sistemul de injecţie cu carburant Inglese.

Mustang-ul va fi expus la o licitație de caritate, unde este planificat să fie vândut pentru un preţ mai mare de 140.000 de dolari.

Chevrolet Sedan (1936!)

Această maşină poartă numele de „Fantomă” şi reprezintă o viziune despre cum ar fi putut arăta maşinile de curse din anii ’60, dacă ar fi fost echipate cu unități de propulsie și cu sisteme electronice moderne.

Inima hot-rod-ului este o platformă din seria mașinilor IndyCar, pe care este instalat un motor modificat de la Chevrolet cu sistem de admisie și o unitate electronică de control modernă. Puterea generată se ridică la 850 CP.

AMC Rambler (1963)

Acest break personalizat este construit pe un șasiu „hibrid” – componente din față și din spate au fost împrumutate de la prima și a cincea generație a modelului Chevrolet Camaro. Drept rezultat, ecartamentul mașinii a crescut până la doi metri, în timp ce ampatamentul măsoară 2.540 mm.

Acest AMC Rambler este echipat cu motor V8 de 5.3 litri, jante de 18 inci, anvelope cu o lăţime de 315 mm și mecanisme de frânare Baer.

Ford Mustang Boss 302 (1970)

Tunerii de la SpeedKore au construit această mașină pentru „Iron Man” – actorul Robert Downey Jr. Coupeul a primit caroserie nouă cu elemente din fibră de carbon: capota, barele de protecţie, bosajele şi eleronul.

Motorul de 5.0 litri Aluminator V8 este conectat la un compresor Ford Performance/Roush. Acest Mustang Boss este de asemenea echipat cu o transmisie de curse Bowler T56 şi cu un diferenţial mai rezistent pe puntea din spate.

Habitaclul a fost schimbat radical.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!


Distribuie:
 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

Был найден мной важный веб портал на тематику https://np.com.ua.
В интеренете нашел полезный портал со статьями про Станазолол купить www.danabol-in.com
обувь для девочек цена