Kimi Raikkonen va avea din 2019 un nou coechipier la Sauber. Cine este acesta

Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Alfa Romeo și echipa Alfa Romeo Sauber F1 sunt încântați să anunțe că Antonio Giovinazzi va concura pe marile circuite ale lumii alături de campionul mondial de Formula 1, Kimi Raikkonen, începând cu sezonul din anul 2019.

Ca urmare a tradiției sale de descoperire și cultivare a tinerilor talentați, echipa Alfa Romeo Sauber F1 a decis să ridice statutul pilotului italian în vârstă de 24 de ani, care a lucrat cu echipa în ultimii doi ani, pentru a concura în locul lui Charles Leclerc.

Antonio Giovinazzi

Decizia de a-l alege pe Antonio Giovinazzi este deosebit de importantă şi are o legătură spirituală cu revenirea Alfa Romeo în competiţia din vârful celor din motorsport după o pauză de peste 30 de ani.

Antonio Giovinazzi a debutat în Formula 1 cu Sauber la Grand Prix-ul Australiei din 2017 (înlocuind-ul pe Pascal Wehrlein) și a concurat încă o dată în Marele Premiu al Chinei din acelaşi an. Mai mult, el a finalizat mai multe teste și sesiuni FP1 pentru echipă. El și-a dovedit talentul și împărtășește obiectivul de a obține rezultate ambițioase împreună cu echipa Alfa Romeo Sauber F1.

„Sunt încântat să mă alătur echipei Alfa Romeo Sauber F1. Acesta este un vis devenit realitate și este o mare plăcere să am șansa de a participa în F1 în calitate de membru al echipei. Ca un italian, este o mare onoare pentru mine să reprezint un brand la fel de iconic și de succes ca și Alfa Romeo în sportul nostru. Aș dori să mulțumesc echipei Scuderia Ferrari și echipei Alfa Romeo Sauber F1 pentru că mi-a oferit această mare oportunitate. Sunt foarte motivat și nu pot să aștept să încep să lucrez pentru a obține rezultate impresionante împreună”, a declarat tânărul.

Marcus Ericsson

Din 2019, Antonio Giovinazzi îi va ocupa locul lui Marcus Ericsson, cel care încă este pilot activ în sezonul actual. Din sezonul următor, suedezul va avea rolul unui pilot de rezervă şi al unui brand ambasador.

„Sunt recunoscător pentru ultimii cinci ani ai carierei mele pe care am petrecut-o în Formula 1. Sunt mândru că am reprezentat Sauber timp de patru ani și că am ajuns să reprezint un astfel de brand iconic ca Alfa Romeo în acest sezon. Mi-ar fi plăcut să continui pe această cale, dar având un pilot ca Kimi Raikkonen la bord este o mare oportunitate pentru întreaga echipă. În continuare, voi continua să contribui la dezvoltarea echipei, așa cum am făcut întotdeauna, cu toată dedicația și cu tot sprijinul meu”, a spus Ericsson.

Pe parcursul ultimelor patru sezoane ale FIA ​​Formula 1, Marcus Ericsson s-a dovedit a fi parte integrantă a familiei Sauber. Experiența lui, optimismul și abordarea sa profesională extremă de a colabora cu echipa au contribuit foarte mult la progresele înregistrate. Șoferul suedez și echipa Alfa Romeo Sauber F1 vor continua să colaboreze îndeaproape cu dedicare deplină pentru viziunea lor comună.

Vezi şi: Ultima oră: Charles Leclerc vine la Scuderia Ferrari, iar Kimi Raikkonen intră în locul lui la Sauber


Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

ivf-lab.com

cleansale.kiev.ua