Prezicere despre viitorul lumii: Automobilele în forma lor actuală vor dispărea în următorii 20 de ani

Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Automobilele în forma lor actuală vor dispărea în următorii 20 de ani! O astfel de prezicere a fost făcută de fostul vicepreşedinte al concernului american General Motors Bob Lutz într-un interviu pentru portalul Automotive News.

FOTO: motorauthority.com

Flote de transport standardizat

Expertul, care a ocupat şi funcţii de conducere în companii ca Ford, Chrysler, BMW sau Opel, este de părere că automobilele tradiţionale vor fi înlocuite cu module autonome şi standardizate de transport. Acestea din urmă vor aparţine unor companii de transporturi precum Uber sau Lyft.

„Industria auto se află pe o curbă de schimbare accelerată. De sute de ani, calul a fost prima unitate de transport a oamenilor și în ultimii 120 de ani a fost automobilul. Acum ne apropiem de o linie de sfârşit pentru automobile, deoarece călătoriile se vor face în nişte module standardizate.

Starea finală va fi un modul complet autonom, fără a-i oferi unui conducător auto capacitatea de a-l controla. Îl vei chema, va ajunge la locația ta, vei intra în el, vei alege destinația și vei merge pe autostradă. Pe autostradă se va îmbina fără probleme într-un flux de alte module care vor călători cu viteze de 190-240 de km/h. Viteza maximă nu va conta. Veţi avea o combinație de transport de tip feroviar cu unul individual.

Apoi, pe măsură ce vă apropiați de ieșire, modulul dvs. va intra pe benzi de decelerare, va ieși de pe ele și veți merge la destinația finală. Veți fi facturat pentru transport. Veți introduce numărul cărții dvs. de credit sau amprenta dvs. sau orice va fi atunci. Ulterior modulul se va deplasa singur la un punct de colectare şi va fi pregătit să deservească o altă persoană care îl va comanda.

Aceste module vor exista în diferite dimensiuni şi forme, inclusiv cu un nivel diferit de echipament, de la unele de bază până la unele de lux cu frigider, televizor și calculatoare cu o conectivitate completă. Consumul de alcool şi scrierea mesajelor text nu va mai fi o problemă pentru că nu veţi mai ţine un volan în mâini.

Cele mai multe dintre modulele standardizate vor fi achiziționate și deținute de Uber sau Lyft sau de Dumnezeu știe ce alte companii care vor intra în domeniul transporturilor în viitor”, a declarat Lutz.

Vezi şi: Şeful Daimler AG prezice viitorul lumii. În particular, din 2020 va începe falimentul industriei auto

VW Sedric Concept

Sfârșitul performanței

Peste 20 de ani vor dispărea companiile auto care nu se numără printre lideri. Mai mult exploatarea automobilelor fără funcţii de pilotare automată va fi interzisă prin lege, lucru care va afecta de exemplu producătorii de maşini sport. Acestea din urmă vor deveni nişte exclusivităţi şi vor putea fi folosite doar pe circuite sau teritorii private.

„O minoritate de persoane vor putea alege să aibă module personalizate care vor sta acasă, pentru a-și putea lăsa în ele lucrurile personale sau ale copiilor veniţi dintr-o vacanţă în ele.

Autovehiculele nu vor mai fi conduse de oameni, deoarece în 15-20 de ani – cel târziu – cele care sunt controlate de oameni vor fi scoase în afara legii. Se va întâmpla acest lucru când 20-30% din numărul total de autovehicule vor fi complet autonome şi respectiv când conducerea statelor înalt dezvoltate vor vedea că în statisticile privind accidentele rutiere, cei care le provoacă în proporţie de 99.9% sunt oamenii.

Desigur, va exista şi o perioadă de tranziţie. Toată lumea va avea la dispoziţie cinci ani de zile pentru ca să-şi scoată maşina de pe drumuri, să o vândă la resturi sau să o schimbe pe un modul.

Performanța va fi aceeași pentru toți, pentru că nimeni nu va mai putea face depăşiri pe autostrăzi. Acesta este unul dintre motivele pentru care moartea subdiviziunilor sportive a unor companii ca BMW, Mercedes-Benz sau Audi este inevitabilă”, a spus Bob Lutz.

Vezi şi: Lexus prezice dispariția sedanurilor în viitorul apropiat

FOTO: telegraph.co.uk

Viitorul dealerilor?

„Din păcate, cred că aceasta va duce la dispariția vânzării cu amănuntul a automobilelor, așa cum o știm. Dealerii de autoturisme vor continua să existe ca o afacere pentru persoanele care doresc module personalizate sau care vor dori să cumpere pentru colecţii personale modele clasice Ferrari sau maşini reproduse din Formula 3 de exemplu.

Sportul auto – folosirea mașinilor pentru distracție – va supraviețui, însă nu pe autostrăzile publice. Pentru cei care doresc să conducă un anumit automobil performant pentru câteva ore, vor exista zone speciale cu înscriere.

Astfel, vânzarea cu amănuntul auto va fi în regulă pentru următorii 10 ani, poate 15 ani, deoarece companiile auto vor mai putea face produse care să le poarte logourile. Dar majoritatea dealerilor sunt sortiţi dispariţiei. Și cred că Automotive News este sortită (presa auto nu va mai avea despre ce să scrie practic). Relaţia maşină-şofer se va termina. Toți se vor confrunta cu un viitor finit în această industrie”, a concluzionat fostul top manager al GM.

Vezi şi: BMW prezice dispariţia showroom-urilor auto tradiţionale

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!


Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
Предлагаем вам со скидкой Пресс для пиццы и гамбургеров купить у нашего менеджера.
oncesearch.com/details/brazzers-office-4-play-vi-courtney-taylor-nikki-benz-nina-elle-and-summer-brielle-godfatherporn-mkv-161278

мужские кошельки