Primul SUV KIA de clasă mică va fi prezentat în această vară. Urmează şi un crossover din familia Ceed

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

KIA Motors a dezvăluit astăzi primele imagini ale noului său SUV de clasă mică. Programat pentru a fi lansat în această vară, noul automobil oferă funcționalitățile și spațiul unui SUV tradițional într-un pachet compact.

Cu un design modern și urban, având ca inspirație conceptul KIA SP Signature dezvăluit mai devreme în acest an, noul SUV se va deosebi de rivalii săi, întrunind preferințele și nevoile unice ale generației tinere.

Caracterul robust al designului unui SUV tradițional coexistă cu detaliile unui exterior sofisticat, cum ar fi capota lungă, linia puternică și stilizată a barei de protecţie frontale și liniile ascuțite, care traversează caroseria. Linia puternică a plafonului, ce se îmbină cu geamurile ascuțite înspre spatele automobilului, împreună cu bara de protecţie posterioară care dezvăluie o serie de elemente cromate, oferă SUV-ului compact un aer discret de sportivitate.

Designerii KIA au adăugat tușe premium noului SUV compact, începând cu blocurile optice cu LED care se extind peste grila radiatorului. Lămpile dispun de grafică tridimensională și de un model cu aspect foarte tehnic, de diamant, pe margini. Acest design este de asemenea reluat de stopurile de tip LED.

Byung Chul Juh, şeful departamentului KIA Styling al KIA Motors Corporation, a declarat:

„Am creat un automobil care iese în evidență oriunde, din oraș și până în zonele rurale. Designul său robust dar sportiv va fi îmbinat cu o gamă largă de dotări și tehnologii care se potrivesc tuturor cumpărătorilor tineri din toate piețele lumii. Noul nostru SUV de clasă mică este o propunere care nu poate fi egalată de niciun alt automobil din clasa sa”.

Prin adăugarea unui SUV de clasă mică în linia sa de modele, KIA Motors își extinde gama de SUV-uri pentru a putea îndeplini nevoile cumpărătorilor din fiecare regiune. Fiind primul SUV de clasă mică al KIA la nivel global, noul model va fi comercializat iniţial în Coreea de Sud în a doua jumătate a anului 2019, în timp ce vânzările în alte regiuni urmează să înceapă ulterior.


Adiţional, vă mai putem spune că producătorul sud-coreean mai pregăteşte un vehicul cu gardă la sol mărită. Încă de la începutul dezvoltării modelului Ceed în urmă cu 15 ani, KIA a avut o abordare deschisă și creativă a diferitelor stiluri de design și caroserii. Multe dintre ele au fost luate în considerare, și, în proiectarea noii game Ceed, designerii europeni ai mărcii au avut libertatea de a explora multe direcții diferite.

Prima schiţă oficială a acestui model european

Acum, cu o idee care se află deasupra tuturor celorlalte, KIA este pregătită să primească un nou model în familia gamei Ceed.

„Este vorba despre un alt stil, un alt tip de automobil, unul care considerăm că merită să fie un nou membru al familiei Ceed. Acesta va face gama Ceed mai puternică și chiar mai captivantă, mai atrăgătoare pentru consumatorii europeni. Designul său nu va avea nimic în comun cu cel pe care l-ați văzut până acum în familia Ceed. Aceasta va fi următoarea mare surpriză din partea KIA”, a explicat Gregory Guillaume, Vice Președinte de Design al KIA Motors Europe.

Odată cu sosirea noilor modele Ceed, Ceed Sportswagon și ProCeed, cea mai bine vândută gamă de modele KIA nu a încetat să crească, iar cel mai nou membru va face din nou valuri. Noul crossover va primi un nume final și va fi dezvăluit în cursul acestui an.


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate