(video) Compania Nikola One a prezentat camionul cu 1000 de CP propulsat de hidrogen

Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ieri, 1 decembrie 2016, compania americană Nikola Motor, aşa după cum a promis, a prezentat primul exemplar al camionului Nikola One care produce 1.000 de cai putere şi este alimentat cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Noul camion va fi deservit cu „carburant” la o reţea proprie de staţii de alimentare a Nikola, iar cu un singur plin se va putea deplasa aproximativ 2.000 de kilometri.

Autotractorul este dotat cu un sistem de propulsie alimentat cu pile de hidrogen. Într-un astfel de sistem, energia electrică generată în urma reacţiei hidrogenului cu oxigenul, se adună în acumulatorii care alimentează respectiv motoarele electrice.

Autonomia de drum a modelului va depinde de configuraţia aleasă a rezervoarelor şi a capacităţii acumulatorilor: de la 1.287 până la 1.931 de kilometri.

În versiunea de top, camionul va primi un set de acumulatori integraţi în ramă cu o capacitate de 320 kWh şi nişte motoare electrice care produc în total 1.000 de cai putere şi tocmai 2.711 Nm de cuplu.

Producătorii au declarat că la capitolul consum de combustibil, Nikola One este de 1.5-2 ori mai econom decât o maşină cu nişte caracteristici asemănătoare şi motor diesel.

În acelaşi timp, Nikola One este mai uşor cu 900 de kilograme decât un camion analogic cu motor clasic. Greutatea poate varia între 8.1 şi 9.5 tone în dependenţă de versiune.

În acelaşi timp cu premiera primului său camion, compania Nikola Motor a anunţat că pregăteşte o maşinărie mai ieftină – Nikola Two. Aceasta se va deosebi printr-o cabină mai mică în care va lipsi un loc pentru dormit.

Pentru clienţii care au optat camioane puse în mişcare de pile de combustie pe bază de hidrogen, compania planifică să construiască 364 de staţii de alimentare speciale pe teritoriul Statelor Unite şi a Canadei. Lucrările în acest sens vor începe din ianuarie 2018.

În acelaşi timp, Nikola Motor va face disponibil un program de leasing, în cadrul căruia este prevăzută o plată lunară cuprinsă între 5.000 şi 7.000 de dolari. Termenul de plată va constitui 72 de luni fără un kilometraj limitat şi cu posibilitatea de a alimenta gratuit la staţii în tot acest timp.

După expirarea termenului sau după ce se vor parcurge un milion de kilometri, camionul poate fi inclus într-un program trade-in pentru a primi un alt camion absolut nou şi fără nicio plată suplimentară.

Producţia de serie va începe în SUA la uzina care se va construi în perioada 2017-2018. Investiţiile în această întreprindere se ridică la un miliard de dolari. Primele exemplare Nicola One vor ajunge la clienţi spre anul 2020.

Produsele Nikola Motor vor fi disponibile în viitor la nivel global cu un sistem de propulsie hibrid cu 2.000 de cai putere. Energia pentru baterii va fi generată de turbina care va lucra pe baza oricărui tip de combustibil.

Anterior s-a anunţat că Nikola One a fost comandat de peste 7.000 de ori. Suma comenzilor a fost evaluată la peste 2.3 miliarde de dolari.

Vezi şi: (foto) Un camion hibrid care încă nu există a fost comandat de peste 7.000 de oameni


Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...

https://medicaments-24.net

top comedy movie

webterra.com.ua/prodvizhenie-sajtov-v-anglojazychnyh-regionah/