(video) Euro NCAP: Crash-teste cu noile modele Alfa Romeo Giulia, VW Tiguan şi Seat Ateca

Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Organizaţia Euro NCAP noi rezultate ale unei serii de crash-teste. De această dată, pe mâna specialiştilor au ajuns trei cele mai noi modele: Alfa Romeo Giulia, noua generaţie VW Tiguan şi noul Seat Ateca.

Toate automobilele au trecut cu succes două noi teste: impactul cu obstacolul în proporţie de 100% (cu întreaga parte frontală a maşinii, nu doar cu o margine) şi verificarea funcţiei de frânare automată în cazuri de urgenţă.

Alfa Romeo Giulia EuroNCAP_1

Vezi şi: (video) EuroNCAP: Toyota Prius a trecut de primul test al sistemului AEB la detectarea pietonilor

1. Sedanul Alfa Romeo Giulia s-a ales cu cinci stele din cinci posibile. Pentru protecţia pasagerilor din faţă, automobilul a acumulat 37.4 puncte, ceea ce reprezintă 98% din rezultatul maxim posibil.

Experţii Euro NCAP au mai calculat, că pasagerii de la interior nu se vor alege cu traume serioase dacă obstacolului în momentul impactului se va deforma şi el. Douăzeci de puncte au fost scoase pentru că siguranţa pieptului şi a genunchilor şoferului nu este ideală, categorie calificată „bine”.

Alfa Romeo Giulia EuroNCAP_4

În momentul loviturii directe frontale cu obstacolul, în proporţie de 100 de procente, în habitaclu a fost instalat un manechin care imită un şofer de sex fenimin, iar în spate un altul care imită un pasager.

Un asemenea teste este efectuat la o viteză de 50 de km/h (64 km/h atunci când maşina intră în perete). Aici Giulia a primi un punctaj maxim.

Alfa Romeo Giulia EuroNCAP_5

Un alt crash-test imită lovitura laterală a maşinii cu un obstacol care se mişcă perpendicular. Obstacolul s-a mişcat cu o viteză de 50 de km/h, iar rezultat nu a creat pretenţii experţilor.

Alfa Romeo Giulia EuroNCAP_6

Ultimul crash-test, care poate fi numit unul dintre cele mai periculoase, imită lovitura laterală a maşinii cu un stâlp, la viteze de până la 35 km/h. Protecţia cutiei toracice a şoferului a primit calificativul „bine”.

Alfa Romeo Giulia EuroNCAP_3

Alfa Romeo Giulia EuroNCAP_2

2. Noul Volkswagen Tiguan la fel s-a ales cu cinci stele. Maşina a acumulat în urma testelor 36.7 puncte sau 96% din rezultatul maxim posibil.

În urma crash-testului frontal cu un obstacol care se deformează şi cu 40 la sută din suprafaţa maşinii, pentru protecţia cutiei toracice a şoferului şi pasagerului, Tiguan a primit 4 puncte. Au fost scoase 0.2 puncte pentru un rezultat satisfăcător.

VW Tiguan 2016 Euro NCAP_2

VW Tiguan 2016 Euro NCAP_5

În momentul impactului frontal cu 100% din suprafaţa automobilului, protecţia cutiei toracice a pasagerului a fost calificată ca fiind „joasă”. Totodată, şoferul s-a ales cu o protecţie maximă.

VW Tiguan 2016 Euro NCAP_6

Crossoverul s-a ales cu o notă maximă în urma crash-testelor laterale. Şoferul nu se va alege cu traume serioase în cazul unul impact lateral cu un alt automobil.

VW Tiguan 2016 Euro NCAP_4

În ceea ce priveşte imitarea unei lovituri cu un stâlp, şi aici Tiguan a luat punctajul maxim – 16.

VW Tiguan 2016 Euro NCAP_1

VW Tiguan 2016 Euro NCAP_3

3. Seat Ateca, ultimul reprezentant din această serie de teste şi construit pe aceeaşi platformă ca şi Tiguan, a primit şi el cinci stele. Pentru protecţia pasagerilor din faţă, crossoverul a acumulat 35.6 puncte sau 93% din rezultatul maxim posibil.

Rezultatele finale în urma crash-testului frontal cu 40 la sută din suprafaţa automobilului sunt bune, în loc de foarte bune, din cauza protecţiei insuficiente a cutiei toracice a şoferului. Ateca a luat aici 7.7 puncte din 8.

Seat Ateca Euro NCAP 2016_1

Seat Ateca Euro NCAP 2016_5

După lovitura în zid cu 100% din suprafaţa frontală a maşinii, crossoverului s-a ales cu 7.5 puncte din 8 posibile. Experţii au evaluat protecţia şoferului ca fiind bună, iar cea a pasagerului din dreapta „joasă”.

Seat Ateca Euro NCAP 2016_6

Seat Ateca Euro NCAP 2016_2

În cadrul testului lateral cu un obiect care se mişcă perpendicular, Ateca a scăpat câteva puncte deoarece airbag-urile nu s-au deschis complet. Din această cauză, protecţia capului şoferului a fost evaluată cu 4 puncte.

Seat Ateca Euro NCAP 2016_4

În ultimul test, cel de impact cu un stâlp, pernele de aer s-au deschis complet, însă protecţia capului şi cutiei toracice a şoferului a fost evaluată ca fiind „bună”, în loc de „foarte bună”.

Vezi şi: EuroNCAP a izbit de pereti alte 15 masini! Rezultatele sunt surprinzătoare!

Seat Ateca Euro NCAP 2016_3


Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...