(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Noul BMW M8 Gran Coupe Concept

Distribuie:
 • 27
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Premieră mondială la standul companiei BMW de la Salonul Auto de la Geneva. Noul BMW Concept M8 Gran Coupe este un studiu care oferă o perspectivă de viitor asupra variantei celei mai atrăgătoare și exotice a noului BMW Seria 8.

Conceptului prezice noile BMW Seria 8 Gran Coupe și BMW M8 Gran Coupe, maşini care vor fi prezentate în 2019!

Aşa cum înainte a făcut-o BMW Seria 8 Concept, BMW M8 Gran Coupe Concept prezintă noul limbaj de design al BMW, evidenţiat de suprafeţele expresive care accentuează, mai vivace ca niciodată, dinamica automobilului. Numărul mic de linii de caracter precise subliniază aranjamentul grafic al suprafeţelor.

„BMW Seria 8 va prelua rolul de navă-amiral a portofoliului BMW şi, prin urmare, combină sportivitatea şi eleganţa de neegalat. BMW M8 Gran Coupe Concept oferă o perspectivă asupra celei mai exotice şi atrăgătoare variante a noului BMW Seria 8”, a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv al BMW Group Design.

„Cu acest automobil dorim să ajungem la oameni care caută ceva special şi care doresc să iasă în evidenţă. În acest caz, BMW M duce luxul inconfundabil în afara zonei sale de confort”, a adăugat Domagoj Dukec, vicepreşedinte de design BMW M şi BMW i.

Coborâtă spre şosea şi lată ca postură, partea frontală a lui BMW M8 Gran Coupe Concept oferă promisiunea imediată a unei experienţe excepţionale de performanţă. Suprafeţele musculoase şi contururile precise ale capotei reprezintă indicii ale capacităţii de a conduce aerul pe sub caroserie.

Faţa noului BMW Seria 8 este evidentă în grafica părţii frontale a noului concept. Contururile grilei radiatorului se lărgesc pe măsură ce coboară spre drum, accentuând centrul de greutate coborât al automobilului. Ca şi la primele coupeuri BMW, elementele grilei sunt legate printr-un contur neîntrerupt, creând un singur element mare. Farurile sunt poziţionate puţin mai sus decât „rinichii” şi le oferă impresia unei poziţii mai joase, ceea ce accentuează suplimentar apropierea maşinii de asfalt.

Prin contrast, conturul auriu al grilei aduce părţii frontale o notă suplimentară de exclusivitate. În cadrul farurilor, tehnologia de iluminare, familiară de la modelul de anduranţă M8 GTE, oferă o interpretare dinamică şi hexagonală a părţii frontale cu patru „ochiuri”, specifică BMW.

Totodată, prizele de aer musculoase din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) ghidează aerul acolo unde este necesar.

Ampatamentul lung, capota lungă, linia cursivă a acoperişului şi spatele scurt creează o siluetă de coupe sportiv şi elegant. Suprafaţa bogată emoţional atinge un punct culminant în umerii din jurul montanţilor C, deasupra roţilor spate. Aici, acoperişul se scurge spre spate prin intermediul aripilor sculptate elegant.

Mai jos, pasajele musculoase ale roţilor oferă o expresie vizuală a puterii ce acţionează asupra punţii spate. Tranziţiile uşoare dintre suprafeţe conferă o anumită sensibilitate, în timp ce înclinarea puternică a umerilor maşinii se combină cu ecartamentul lat pentru a aduce un de definiţie şi sportivitate. Fiind un automobil BMW M veritabil, BMW M8 Gran CoupeConcept are acoperiş realizat din fibră de carbon, care coboară centrul de greutate al automobilului atât vizual, cât şi fizic, alături de nite oglinzi retrovizoare optimizate aerodinamic.

Finisajul Saleve Vert pentru caroserie, al cărei culoare pare să se schimbe de la verde la albastru-gri în funcţie de lumină, creează o compoziţie foarte eficientă a suprafeţei şi se îmbină cu grafica geamurilor aurii, branhiile M tradiţionale, frânele, jantele şi evacuările M duble aurii. Astfel, maşina beneficiază de un aspect complet nou.

Spatele lui BMW M8 Gran Coupe Concept transmite elanul dinamic şi impactul vizual pentru care M este renumit, iar ecartamentul larg şi pasajele evazate ale roţilor fac trimitere la performanţele maşinii. Liniile orizontale întrerup stilistic spatele, permiţând zonei de sub spoilerul spate să atragă atenţia şi mai mult şi să adauge un de agilitate vizuală.

Către limitele exterioare, stopurile subţiri, cu geamuri negre, subliniază postura lată a maşinii pe şosea. Sub ele, bara de protecţie preia tema dinamică a şorţului frontal. Difuzorul proeminent şi cele două seturi de ţevi de eşapament M duble transmit, împreună, un mesaj clar de performanţă absolută.

Din păcate BMW nu a dorit să ne spună mai multe detalii despre ce se ascunde sub capotă sau va fi în viitor. Cel mai probabil va fi un motor V8 TwinPower Turbo, ori de ce nu, o unitate hibridă de propulsie care îi va aduce peste 600 de CP!

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 27
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

www.aboutviagra.info

аккумуляторы автомобильные купить

расчет вентиляции бассейна