(video) Noul Porsche Macan S facelift a primit un nou motor V6 turbo. Iată cât costă în Moldova

Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Porsche anunţă detalii despre noul Macan S facelift. SUV-ul compact vine acum cu un nou motor V6 turbo pe benzină, de 3.0 litri volum şi cu un filtru de particule. Acesta livrează 354 CP și un cuplu maxim de 480 Nm, reprezentând o creștere cu 14 CP și 20 Nm respectiv.

 

Folosind o schemă centrală de poziţionare a turbo compresorului, aflăm că în noul motor acesta este situat în interiorul V-ului. Rezultatul folosirii unei astfel de soluţii sunt nişte căi mai scurte prin care gazele de eșapament circulă între camerele de combustie și turbo compresor, pentru a fi asigurată astfel o reacție remarcabilă și imediată.

Noul turbo compresor cu tehnologie twin-scroll oferă un cuplu ridicat la turații reduse ale motorului. Cu tehnologia twin-scroll, fluxurile de gaze de eșapament sunt alimentate în mod continuu pe roata turbinei prin fluxuri separate, reducând în mod semnificativ dezavantajele ciclului de încărcare. Geometria nou dezvoltată a camerei de ardere cu injector central promovează pregătirea eficientă a amestecului de combustibil. În față de creșterea puterii per litru, de la 113 la 118 CP, emisiile au fost de asemenea reduse.

Cu noile forţe, Macan S facelift poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 5.3 secunde, iar cu pachet opţional Sport Chrono în 5.1 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 254 de km/h. Consumul mixt anunţat este de doar 8.9 litri la 100 de km parcurşi.

Vezi primul nostru cu Macan facelift: PARIS 2018: Standul Porsche cu noul 911 Speedster Concept II şi Macan facelift – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cu un aspect mai sportiv ca oricând, șasiul lui Macan este completat cu nişte roţi cu anvelope elastice, dar și cu sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM), toate fiind revizuite și optimizate încă o dată anume pentru facelift-ul modelului.

Mai mult, pe puntea din faţă, furcile arcurilor sunt acum din aluminiu şi le înlocuiesc pe cele anterioare care erau din oţel. Noul design al aliajelor ușoare este mai rigid și reduce greutatea, ceea ce face direcția lui Macan facelift mai precisă și îmbunătățește confortul la rulare. Noile bare anti ruliu care sunt prezente pe maşină asigură o manipulare mai neutră.

La fel ca și anterior, sistemul de control al amortizoarelor active Porsche Active Stability Management (PASM), suspensia pneumatică reglabilă pe înălțime cu pistoane de rotire optimizate și cu noi amortizoare de şoc hidraulice, alături de sistemul Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) sunt opțional disponibile pentru a îmbunătăți dinamica și manevrabilitatea modelului chiar mai mult.

S-au efectuat o mulţime de lucrări și la capitolul mecanisme de frânare, iar șoferul va observa cel mai mult acest lucru şi în primul rând prin forma schimbată a pedalei. Pedala în cauză cântărește cu aproximativ 300 de grame mai puţin decât cea din oțel anterioară și acționează asupra cilindrului principal al frânei printr-un braț scurtat. Toate acestea au ca rezultat un răspuns mai rapid la frânare, iar șoferul poate simți un punct de presiune foarte precis din cauza conexiunii ferme.

Abordarea și mai sportivă a noului Macan S se reflectă şi în discurile de frână frontale care sunt mai mari, cu un diametru de 360 de mm (+10 mm), dar şi o grosime de 36 de mm (+2 mm). Noi sunt şi plăcuţele de frână care nu conţin cupru. Pentru cei care îşi doresc o performanţă mai mare la capitolul frânare, Porsche este gata să ofere opţional pe Macan S mecanisme ceramice Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)!

Macan S beneficiază, de asemenea, de toate inovațiile incluse în recentul facelift, inclusiv o bandă LED tridimensională pe hayon. Farurile sunt standard cu LED-uri, iar sistemul opțional Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) poate fi utilizat pentru a controla distribuția luminii într-un mod adaptiv.

Automobilul poate fi deja comandat într-un SportDesign Package. Vezi cum arată pe maşina de culoare verde din galeria ataşată articolului.

În interior, noul sistem multimedia Porsche Communication Management (PCM), dotat acum cu un ecran tactil care măsoară acum 10.9 inci şi are o rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), este complet conectat la rețea și include navigaţie online cu informații despre trafic în timp real prin intermediul „Here Cloud”, conexiune la telefonul mobil, două interfețe audio și un asistent vocal inteligent. Alte caracteristici de la bord, standard, includ: Porsche Connect Plus (cu modul LTE și cititor de cartele SIM), un Wi-Fi hotspot și o serie de servicii noi Porsche Connect.

Printre opţiunile noi disponibile se numără: volanul sportiv GT, care a apărut în noul Porsche 911 şi care poate include comutatorul de mod, inclusiv butonul Sport Response, care sunt parte din pachetul opțional Sport Chrono; sistemul opţional nou Trafic Jam Assist; un parbriz încălzit și un ionizator care, împreună cu filtrul de aer cu particule fine montat ca standard, îmbunătățește calitatea aerului din interiorul vehiculului.

Vezi neapărat: Los Angeles 2018: Primul cu noul Porsche 911 – Reportaj Video Exclusiv AutoBlog.MD

În Republica Moldova, preţul de start pentru un Porsche Macan S facelift este de 60.900 de euro. Modelul standard cu motor cu 245 de CP costă de la 52.900 de euro.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •