(video) Noul VW Tarok Concept – un pick-up făcut pe baza lui Tiguan

Distribuie:
 • 15
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Volkswagen a prezentat noul model conceptual Tarok la Salonul Auto Internațional de la São Paulo (care se desfăşoară între 6-18 noiembrie). Maşina cu sistem de tracţiune integrală combină caracteristicile progresive ale ultimei generații de SUV-uri conectate digital a mărcii, cu versatilitatea unui pick-up de cinci metri cu design atrăgător.

Noile sale caracteristici inovatoare includ o zonă de încărcare variabilă mare, care poate fi extinsă datorită panoului posterior pliabil în cabina dublă spațioasă cu patru uși. În ceea ce privește aspectul tehnic, conceptul Tarok a fost proiectat de la zero până la ultimul milimetru.

După Atlas Tanoak, prezentat la New York în martie 2018, Tarok este acum cel de-al doilea concept bazat pe platforma Modular Transverse Matrix (MQB) (jurnaliştii locali afirmă că este o variantă modificată a versiunii folosite pe Tiguan Allspace). Ambele pick-up-uri combină o utilizare neobișnuit de bună a spațiului. Aceasta este o caracteristică structurală atribuită MQB. Axele sunt poziționate mult mai departe, creând un ampatament deosebit de lung, un pachet optim și console clare și scurte.

Alături de Atlas-ul nord-american, noul Tarok Concept este cel mai mare Volkswagen bazat pe MQB proiectat până în prezent. Cu o lungime de 4.914 mm, este poziționat în Brazilia între SUV-ul Tiguan Allspace (4.821 mm) și pick-up-ul Amarok (5.191 mm). Modelul de succes VW Saveiro este mult mai mic, cu o lungime de doar 3.892 mm. Conceptul Tarok are o lățime de 1.830 mm (fără oglinzi laterale) și o înălțime de 1.677 mm (fără railings-urile de pe acoperiș). Un ampatament mare de 2.990 mm se întinde între puntea față și spate. Consolele sunt în mod corespunzător scurte, de 914 mm (față) și 1.010 mm (spate).

O caracteristică importantă a pick-up-ului cu cinci locuri este conceptul de zonă de încărcare variabilă. Spațiul benei poate fi extins prin deschiderea hayonului sau prin utilizarea unui nou mecanism care permite ca partea inferioară a panoului posterior al cabinei pasagerului să fie îndoită.

Ca rezultat, șoferii pot folosi și spatele cabinei pentru a transporta obiecte foarte lungi de până la 1.86 metri. În mod analogic, cu această variabilitate, sarcina maximă este în mod corespunzător ridicată la aproximativ o tonă.

Lățimea zonei de încărcare dintre arcurile roților este de 1.090 mm, iar panourile laterale ale benei au o înălţime de 600 de mm. Bena pick-up-ului are o lungime de 1.206 mm în configurația standard. Când hayonul este deschis, zona de încărcare este extinsă cu 695 mm. În , zona de încărcare cu un singur nivel poate fi prelungită cu încă 655 mm, așa cum se arată mai sus, prin deschiderea sau îndoirea panoului din spate al cabinei și prin rabatarea celor trei scaune din spate. Astfel se creează o lungime totală de 2.775 mm, depășind în acest sens chiar și pick-up-urile din clasa superioară.

Scaunele din spate sunt deblocate și pliate într-o manieră compactă, utilizând un mecanism ușor de utilizat. Panoul din spate este apoi blocat din interior printr-o mecanism acționat electric. Un sistem de etanșare asigură că interiorul închis este protejat optim împotriva umezelii.

Designul exterior al maşinii este atrăgător şi aşa, aproximativ, va rămâne când va fi de serie. Capota extrem de ridicată, doi arbori cromați largi în zona grilei radiatorului, cu faruri LED duble integrate poziționate în exterior, o bară orizontală neagră, un suport transversal robust și lat cu inscripția Tarok pe bara de protectie, lumini de zi cu LED-uri poziționate pe partea exterioară a barei de protecție, cu orificii integrate de admisie a aerului și o garnitură antistatică, toate se conectează între ele pentru a garanta un design distinctiv.

Montanţii A subţiri şi acoperişul panoramic sunt finisate într-un negru lucios. Împreună, aceste două părţi ale maşinii fac parbrizul să pară extrem de mare. Urmează pe lateral nişte montanţi C cromaţi în stil Targa, nişte corpuri cromate ale oglinzilor retrovizoare, aplicaţii din aluminiu şi plastic pentru protecţie, dar şi un set de jante din aliaj de 16 inci, acoperite de nişte anvelope pentru off-road care măsoară 235/70.

În partea posterioară vedem nişte stopuri full LED, interconectate printr-o fâşie luminoasă instalată pe benă şi conturată de o inserţie neagră. De asemenea, secțiunea hayonului și caroseria laterală sunt protejate pe marginea superioară printr-o margine din plastic negru solid. Hayonul se extinde în bara de protecție, coborând astfel pragul de încărcare cât mai jos posibil. Panoul din plastic negru este mult mai rezistent aici pentru utilizarea zilnică decât suprafețele finisate în culoarea albastră turcoaz a vehiculului – Cypress Metallic.

Interiorul indică o nouă cale de urmat pentru Volkswagen în segmentul pick-up, cu designul său digital în primul rând. Elementele de atracție includ o linie transversală colorată în Cypress Metallic care se întinde pe întregul panou de bord şi este susţinută de LED-uri sistemului de iluminare ambientală. Aceasta acoperă ecranul unui sistem multimedia acoperit cu sticlă (9.2 inci), comenzile digitale ale sistemului de climatizare și un cockpit digital de 11.7 inci, care formează împreună elementele principale ale cabinei, cu toate afișajele și comenzile pe o singură axă vizuală și operațională.

O dotare interesantă se regăseşte sub deflectoarele sistemului de climatizare de pe consola centrală. Este vorba despre una dintre boxele sistemului audio, care poate fi detaşată şi folosită portabil pentru redarea muzicii prin Bluetooth. Mai jos se poate găsi un panou pentru încărcarea prin inducţie electromagnetică a telefoanelor mobile, dar şi un port USB.

În preajma levierului cutiei de viteze există un comutator al sistemului 4MOTION Active Control, prin care se controlează funcţiile sistemului de tracţiune împreună cu modurile de rulare asociate. Acesta include profilurile Street, Snow, Offroad şi Offroad Individual, dar şi modurile de rulare Comfort, Normal, Sport, Eco şi Individual, prin care se schimbă setările motorului, transmisiei, climatizării şi a servodirecţiei electromecanice.

Conceptul Tarok este alimentat de un motor TSI cu patru cilindri şi un volum de 1.4 litri, care produce 150 CP/250 Nm şi în Brazilia poate funcţiona atât cu etanol pur (E100), cât și cu amestec de benzină și etanol (E22). Motorul TSI din conceptul Tarok este combinat cu o cutie de viteze automată cu şase trepte și cu un sistem de tracțiune integrală permanentă 4MOTION. Poate accelera până la 100 de km/h în 9.7 secunde şi atinge o viteză maximă de 189 km/h.

Volkswagen a anunţat că modelul de serie Tarok va fi lansat în curând pe piaţa din Brazilia, cu aproape nici o schimbare faţă de ceea ce vedem pe concept. Acesta va avea sub capotă, din start, şi un turbo diesel de 2.0 litri care va produce 150 de CP.

În viitor, maşina cu gardă la sol de 243 mm va apărea şi pe alte pieţe ale lumii.

GALERIE FOTO (sursă imagini live: )


Distribuie:
 • 15
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

сколько стоит раскрутка сайта

Андровер

печать на ручках