(video) Se va vinde ca pâinea caldă! Exclusivistul Nissan GT-R50 by Italdesign va fi prezentat în iulie

Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Celebrul atelier Italdesign şi Nissan sărbătoresc în acest an câte un jubileu. Prima companie a fost înfiinţată acum jumătate de secol, iar a doua marchează cinci decenii de când a apărut prima maşină cu siglă GT-R, sub forma prototipului sedanului Nissan Skyline GT-R.

Cei doi producători de automobile au decis să serbeze cele două momente importante din istorie şi au făcut în comun supercarul unic Nissan GT-R50. Maşina este prezentată deocamdată într-o stare de prototip, însă varianta-i de serie apare în luna iulie şi va fi construită într-un număr foarte limitată.

Nu se exclude faptul că am putea să o vedem în acţiune la festivalul de viteză de la Goodwood.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Noul Zerouno Duerta este un Audi R8 exclusiv

La baza automobilului stă modelul de serie Nissan GT-R în versiunea performantă de top NISMO. Tot ce e legat de partea tehnică a oferit Nissan, însă la capitolul design exterior şi interior au lucrat specialişti ai Italdesign de la studiourile sale din Marea Britanie şi SUA.

Caroseria supercarului a suferit modificări complexe. Acoperişul a fost coborât cu 54 de mm, motiv pentru care înălţimea a scăzut până la 1.316 mm. Maşina a mai crescut în lungime şi lăţime cu 94 şi 97 de mm respectiv (4.784 şi 1.992 mm), datorită noilor panouri ale caroseriei care sunt realizate cel mai probabil din aluminiu şi fibră de carbon.

Noi mai sunt blocurile optice şi stopurile, eleronul cu elemente active de reglare a unghiului de atac, jantele care măsoară 21 de inci şi sunt „încălţate” în anvelope Michelin Pilot Super Sport (255/35 R21 pe faţă şi 285/30 R21 pe spate).

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Conceptul automobilului zburător dezvoltat de Airbus şi Italdesign a devenit un Audi

Habitaclul a fost refăcut complet, devenind mai minimalist şi lipsit de mai multe butoane. Cunoscut a rămas doar levierul cutiei de viteze, în timp ce ecranul sistemului multimedia de pe consola centrală a dispărut. Unele funcţii ale acestuia din urmă vor putea fi accesate pe noul panou de bord digital.

Două finisaje din fibră de carbon diferite sunt utilizate pe scară largă pe consola centrală, pe panoul de bord și pe garniturile ușilor, împreună cu Alcantara neagră și piele italiană fină de culoare neagră pe scaune.

Accente aurii reflectă tratamentul aplicat şi la exterior, pe panoul de bord, uși sau pe deflectoarele sistemului de climatizare. Centura și spițele centrale ale volanului sunt fabricate din fibră de carbon.

Nissan GT-R50 se deosebeşte de un GT-R NISMO şi la capitol tehnic. Îl va propulsa un V6 biturbo VR38DETT de 3.8 litri care a beneficiat de nişte turbo compresoare şi intercoolere mărite în dimensiuni, pistoane, biele, supape, rulmenţi şi un arbore cotit modificat (soluţii preluate din experienţa dezvoltării modelului GT3).

A mai apărut un arbore cu came cu un profil diferit, un sistem de aprindere mai rafinat, sisteme de admisie și evacuare diferite, precum și duze de ulei noi pentru lubrifierea grupului de pistoane. Toate acestea au dus la mărirea puterii şi cuplului generat de la 600 CP/637 Nm la estimativ 720 CP/780 Nm. Caracteristicile dinamice rămân deocamdată un secret.

Nissan a lucrat şi la cutia de viteze robotizată cu şase trepte pentru ca această să poată prelucra fără probleme noile forţe, iar suspensiei i-a adăugat noi amortizoare reglabile electronic BILSTEIN DampTronic I.

Mecanismele de frânare sunt de la Brembo şi vor avea nişte etriere de culoare roşie cu câte şase şi patru pistoane, şi discuri de 390/380 mm, pe faţă şi spate respectiv. Sistemul de tracţiune este integral.

Versiunea de serie va fi asamblată cu forţele proprii ale Italdesign. Preţul maşinii ar trebui să fie minim jumătate de milion de euro.

Să sperăm că designerii Nissan vor însuşi careva idei pentru realizarea noii generaţii Nissan GT-R.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră – Italdesign Guigiaro GT Zero

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate