(video) Unde şi cum se produce această frumuseţe numită Acura NSX

Distribuie:
 • 13
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

În prezent, un automobil mai scump decât noua Acura NSX, care se produce exclusiv pe pământ american, nu există! Dar ştiaţi cum şi unde se produce? Aflaţi din informaţiile pe care am reuşit să le adunăm.

Supercarul cu propulsie hibridă este vândut în Europa şi în Japonia sub logoul Honda, însă în Statele Unite ale Americii este asamblat şi vândut de către Acura, un brand, constructor de maşini premium, din grupul Honda. Automobilul este făcut de la A la Z în cadrul uzinei Performance Manufacturing Center din Ohio, care are o suprafaţă de puţin peste 18.580 m².

Asamblarea fiecărui exemplar are loc în mare parte manual, instalaţii robotizate fiind implicate doar în procesul complex de sudură şi vopsire. Ingineri și tehnicieni din cei puţin peste 100 de angajaţi profesionişti, îndrumă fiecare mașină de-a lungul călătoriei până la finalizare, prin 22 de stații pe o durată totală de 14 ore lucrătoare. Iniţial se începe prin asamblarea cadrului spațial care este compus din mai multe aliaje (în mare parte aluminiu), ale cărui părţi sunt sudate de instalaţii robotizate imense numite MIG şi care reprezintă o premieră în industria auto.

Vezi şi: (video) Urmăreşte în 40 de minute cum sunt asamblate în uzine noile BMW Seria 3 şi X5

Părţile care acoperă acest cadru şi formează caroseria sunt pregătite de alţi roboţi, după care aceste componente sunt livrate manual în atelierul de vopsire. Înainte de a începe acest proces, cadrul şi panourile caroseriei sunt curăţate şi li se clătesc toate suprafeţele trecând prin 10 băi. Urmează aplicarea unui strat electrostatic şi curăţarea completă de impurităţi la o temperatură de 200 de grade Celsius. Când acest proces este terminat, roboţii aplică doar pe părţile caroseriei, în total 11 staturi de grund, vopsea şi un strat transparent deasupra.

Ulterior, o echipă de specialişti aplică manual pe caroserie un strat final de protecţie. Manual se pulverizează vopsea piano black şi pe grila radiatorului. După uscarea completă a tuturor componentelor, acestea sunt duse într-o cameră de lumină, acolo unde specialişti îmbrăcaţi cu mănuşi moi le inspectează. O perfecţiune mai mare la acest capitol este asigurată de o inspecţie cu laser care urmează.

În timp ce vopseaua se usucă complet și se supune inspecției, asamblarea continuă și pe restul mașinii: componentele motorului, piesele șasiului, scaunele, finisajele interioare și comenzile, etc. În timpul asamblării lui NSX, șuruburile sunt învârtite manual, apoi strânse cu chei conectate digital care arată exact forţa de strângere prestabilită. Panourile exterioare ale caroseriei sunt atașate la final pentru a proteja finisajul.

Vezi şi: (video) Documentar: Cum a fost construit noul Bugatti Chiron

În total există 2.700 de markeri pentru a verifica calitatea în timpul procesului asamblării (inclusiv măsurători precise de până la 0.0508 mm) și fiecare mașină este testată cu meticulozitate din nou când asamblarea este completă. Fiecare NSX este supus unei confirmări finale de performanță înainte de livrare. Această inspecție finală include alinierea roților, testul frânelor, teste pe standul dinamometric, etc.

Apropo, motoarele sunt livrate de la uzina Anna din Ohio, care le produce pentru toate modelele Acura. Pentru NSX se fac într-un spaţiu dedicat cu o suprafaţă de 371 de m². Fiecare propulsor este construit de un maestru şi fiecare din cele 547 de şuruburi sunt rotite la fel prin intermediul acelor chei digitale. Când este gata, agregatul este conectat pe un stand special, unde este testat la diferite viteze şi forţe echivalente cu 150 de km de condus, pentru ca fiecare unitate să fie gata de a livra putere imediat după ce va ajunge în mâinile clientului.

Vezi şi: (video) Preţul produselor este motivat. Iată cum se fac în prezent maşinile McLaren

Acura NSX este dotat cu un sistem de propulsie hibrid Sport Hybrid SH-AWD (581 CP/645 Nm). Acest lucru înseamnă prezenţa unui motor V6 twin-turbo 3.5 litri, a trei motoare electrice, a unei transmisii automate cu nouă trepte şi cu dublu ambreiaj, dar şi a unui sistem de tracţiune integrală. Toate contribuie la o acceleraţie 0-96 de km/h în 2.7 secunde, iar viteza maximă ajunge la 309 km/h.

În SUA, Acura NSX are un preţ de bază mai mare cu 1.500 de dolari decât maşina din gama anului 2018. Costă minim 157.500 de dolari.

Vezi ultimele îmbunătăţiri pe care le-a primit: (video) Acura în SUA şi Honda în Europa, anunţă o serie de îmbunătăţiri pentru supercarul NSX

GALERIE FOTO (surse: Acura, )


Distribuie:
 • 13
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

У нашей фирмы популярный веб сайт , он описывает в статьях про тротуарная плитка укладка www.xn--80aaahqpcuvhvipz6j.com.ua
www.rs-clinic.com.ua/lechenie-narkomanii/

готовые шторы в детскую комнату